Το χειρότερο πράγμα με τις ρυτίδες είναι ότι δεν μπορείς να τις προβλέψεις. Ξυπνάς ένα πρωί και παρότι είχες το βράδυ βάλει την κλασσική κρεμούλα σου, τσουπ, εμφανίζονται σε πολλαπλάσιο αριθμό. Εκεί είναι που οιπερισσότερες από εμάς, κακά τα ψέματα, χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας και τρέχουμε να βρούμε τρόπους να τις εξαφανίσουμε! Τρόπους αποτελεσματικούς μα και ανώδυνους, αφού το υγιές δέρμα πολλοί αγάπησαν, τον πόνο όμως… κανείς! Πάνω σε μία τέτοια «κρίση» έψαξα και βρήκα, τη νέα αυτή θαυματουργή μέθοδο, που ακούει στο όνομα Αισθητικός Βελονισμός!

Τι είναι ο Αισθητικός Βελονισμός;  
Σύμφωνα με τον βελονιστή, Λουκά Χάλαρη, ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μια ΜΗ επεμβατική, αναίμακτη μέθοδο, η οποία ενεργοποιεί την ικανότητα ανάπλασης του δέρματος του προσώπου. Συγκεκριμένα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να διεγείρονται και να τρέφονται σωστά οι ινοβλάστες οι οποίοι είναι τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ.

Πως γίνεται;

«Βελόνες στο μέγεθος τρίχας διεισδύουν στις εκφυλισμένες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό γίνεται αντιληπτό από τον εγκέφαλο ο οποίος κινητοποιείται. Έτσι ενεργοποιεί τα μιτοχόνδρια των κυττάρων, διεγείρει τους ινοβλάστες (κύτταρα υπεύθυνα για την παρα- γωγή υαλουρονικού οξέως, κολλαγόνου και ελαστίνης), ενισχύει τη μικροκυκλοφορία του αίματος, στέλνει αντιφλεγμονώδεις ουσίες και προσφέρει καλύτερη οξυγόνωση και ενυδάτωση», σημειώνει ο κ. Χάλαρης και συνοψίζει «με λίγα λόγια προωθείται η φυσική επουλωτική διαδικασία του οργανισμού και αναζωογονείται η περιοχή του προσώπου».

Τι επιτυγχάνει; 
• Πρόληψη και φυσική αποκατάστασητης γήρανσης του δέρματος προσώπου και λαιμού
• Ανόρθωση και σύσφιξη του προσώπου
• Λάμψη και αναζωογόνηση
• Μείωση των ρυτίδων
• Μείωση των μαύρων κύκλων
• Συρρίκνωση των πόρων
• Ενυδάτωση και βελτίωση της υφής του δέρματος
• Βελτίωση των ουλών


Πόσες θεραπείες χρειάζονται και πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα; 
Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει δέκα συνεδρίες, οι οποίες πραγματοποιούνται 2 φορές την εβδομάδα. Κάθε συνεδρία έχει διάρκεια από 40 έως 60 λεπτά. Ο αισθητικός βελονισμός έχει άμεσα αποτελέσματα σε κάποιους ασθενείς με μέσο όρο τις 3 με 12 εβδομάδες από την έναρξη των συνεδριών. Τα ολοκληρωμένα αποτελέσματα είναι ορατά περίπου στους 6 μήνες. Η τεχνική προτείνεται ως μέθοδος πρόληψης κατά της φωτογήρανσης και ως θεραπεία αναζωογόνησης, από την ηλικία των 25 ετών, ενώ τα αποτελέσματα διατηρούνται για 1,5 με 2 χρόνια. Παρ’ όλα αυτά χρειάζονται και οι συνεδρίες
συντήρησης, οι οποίες καθορίζονται αναλόγως την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος κάθε ατόμου.

Μπορεί ο αισθητικός βελονισμός να αντικαταστήσει το χειρουργικό lifting;
Σε καμία περίπτωση! Ο αισθητικός βελονισμός είναι ένα εργαλείο πρόληψης. Οι τεχνικές δεν έχουν επιπλοκές, παρενέργειες και πιθανότητα παραμόρφωσης. Οι βελόνες που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένες, μιας χρήσεως και είναι πάρα πολύ λεπτές. Σε  αντίθεση με άλλες θεραπείες, ο αισθητικός βελονισμός αποτελεί μια ανώδυνη και μη επεμβατική μέθοδο. Δεν απαιτείται χρόνος αποκατάστασης και δεν χρησιμοποιούνται φάρμακα.

Σβορώνου 47, Πειραιάς. Mob: 6980026620 FB: Mingmen Balance Acupuncture
http://mingmen.gr/, Instagram: mingmen_balance_acupunture, Youtube Channel: Βελονισμός Πειραιά Mingmen