«Αποβραδίς ξεκίνησα μ’ έναν παλιό μου φίλο, για το Χατζηκυριάκειο και για τον Αγ.Νείλο…». Όλη η ιστορία για το Βεράνι συγκεντρώνεται μέσα σε αυτούς εδώ τους στίχους. Μέσα σε μία μόνο αράδα, συγκεντρώνεται όλη η παράδοση και αρκετή από την ιστορία αυτού του τόπου, με το λαϊκό τραγούδι να μας υπενθυμίζει τις ρίζες μας.

Η Φλώρα, είναι γέννημα θρέμμα χατζηκυριακιώτισσα, με μητέρα από τη Σύρο και πεθερά από τη Μάνη. Καταλαβαίνετε λοιπόν, πως όλη η Ελλάδα με τις μυρωδιές και τα αρώματά της, κρύβεται σε ένα πανέμορφο νεοκλασσικό κτίριο, που μαζεύονται οι φίλοι, γελούν, πίνουν, περνάν όμορφα και ξεχνούν όσα τους βασανίζουν. Η Φλώρα επιλέγει προσεκτικά τις πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν για τα φαγητά και όλα όσα θα δοκιμάσετε είναι καλομαγειρεμένα και φυσικά χειροποίητα.

Παντρεύει τις ρίζες της, με το νέο και μας χαρίζει μοναδικές γεύσεις. Εμείς δοκιμάσαμε το χιουνκιάρ μπεγεντί με φρέσκο μοσχαράκι και πουρέ μελιτζάνας, Της Ιουλίας που είναι σαγανάκι σμυρνέικο και το Αρμενοβίλ. Είναι το  παραδοσιακό σαλονικιό γλυκό που θα βρείτε μόνο στο Βεράνι! Για εσάς που είστε αυστηρά χορτοφάγοι, μην ανησυχείτε, στον κατάλογο θα βρείτε και επιλογές vegan!

Η Φλώρα φροντίζει και για τη διασκέδασή σας με ζωντανή μουσική και ρεμπέτικο ρεπερτόριο για να ξαναζήσετε νότες άλλων εποχών και φυσικά χωρίς να ξοδέψετε μία περιουσία.

Αντ. Θεοχάρη και Φαβιέρου 57, Αγ. Νείλος, Πειραιάς. Τ: 6983915080, 2121065558, 2110130169
F/B: Στης Φλώρας το Βεράνι, Instagram: sths_flwras_to_verani
www.verani.com