Στην καρδιά της Μαρίνας Ζέα, με θέα το Σαρωνικό, στέκει αγέρωχο το απόλυτο στέκι των απανταχού beerlovers, «Birra Birra». Ένας ζεστός, πέτρινος χώρος όπου δεσπόζουν ξέχειλα ποτήρια, μυρωδάτα βαρέλια και φαγητά που θα σε κάνουν να γλείφεις ακόμη και τα δάχτυλά σου! Δοκιμάσαμε, απολαύσαμε και μεθύσαμε παρέα με φίλους, αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Τομ Ρόμπινς, στο βιβλίο του «B is for Beer», είναι το μέσο που βοηθά τους ενήλικες
να σηκώσουν για λίγο την κουρτίνα που χωρίζει αυτόν τον κόσμο με τον άλλο, να ρίξουν μια φευγαλέα ματιά στο νόημα του σύμπαντος πριν επιστρέψουν στην πεζή πραγματικότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.

Γυρίσαμε την πλάτη λοιπόν, στην δική μας πεζή πραγματικότητα και ταξιδέψαμε σε ατελείωτα Τσέχικα -και όχι μόνο- στρέμματα γεμάτα μυρωδάτο κριθάρι, σαν αυτό που αφρίζει στα μεγάλα ποτήρια μας κάθε φορά
που τσουγκρίζοντάς τα, ευχόμαστε «υγεία»!

Το Birra Birra λοιπόν, είναι αυτό ακριβώς! Μεράκι, cozy ατμόσφαιρα, vintage φωτιστικά, τεράστιοι καθρέφτες, κλασικά «μπυραρίσια» memorabilia, όλα υπέροχα δεμένα μεταξύ τους. Γιγάντια ξύλινα παράθυρα, που αγναντεύουν το φεγγάρι που καθρεφτίζεται στα νερά του Σαρωνικού διαψεύδοντας όσους πιστεύουν πως οι μπυραρίες δεν είναι ρομαντικά μέρη.

Όσο για το φαγητό; Το μενού αποτελεί μακράν το μεγαλύτερο ατού του και μάλιστα σε αρκετά γενναιόδωρες ποσότητες!

Υ.Γ: Παρασκευές και Σαββατοκύριακα είναι σοφό να κάνετε κράτηση, τηλεφωνώντας στο 21 0451 5074, ιδιαίτερα αν σκοπεύετε να έρθετε μετά τις 21.30, που δεν υπάρχει τραπέζι…, ούτε για δείγμα!

Μαρίνα Ζέας, Τ: 2104515074, F/B: Birra Birra
Πλατεία Μαντούς, Γυαλός. Μύκονος T: 2289077263, F/B: Birra birra Mykonos