Τα ταξίδια είναι το μοναδικό πράγμα στο οποίο ξοδεύουμε χρήματα και ταυτόχρονα μας κάνει πιο πλούσιους. Αντιφατικό θα μου πείτε. Κι όμως γίνεται..Γινόμαστε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες, σε γνωριμίες, σε σκέψεις και ιδέες. Κάθε ταξίδι τελειώνει με τη σκέψη “πότε θα οργανώσω το επόμενο” και πράγματι, η βαλίτσα αδειάζει με την ελπίδα πως θα ξαναγεμίσει σύντομα.

Όμως σε κάθε ταξίδι μακρινό ή κοντινό, χρειαζόμαστε πάντα την καθοδήγηση ενός ειδικού για να φροντίσει για εμάς, όλα αυτά τα διαδικαστικά, τα οποία εμείς τις περισσότερες φορές δεν έχουμε την εμπειρία και τη γνώση να τα επιλύσουμε. Από το 1989 το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Filippis Tours” είναι αυτός ο ειδικός που εμπιστευόμαστε. Με πολυετή εμπειρία και αγάπη για τα ταξίδια οργανώνουν το ταξίδι των ονείρων σας με όλα τα ζητήματα που ενδεχομένως να προκύψουν να είναι κανονισμένα στην εντέλεια. Από τα εισιτήρια σας, μέχρι και τον ξεναγό/οδηγό που θα σας γυρίσει πραγματικά σε όλα τα αξιοθέατα κι όχι μόνο…

Οι μάστερ λοιπόν του είδους, μας έδωσαν μερικές συμβουλές για το πως μπορούμε να απολαύσουμε το ταξίδι μας χωρίς άγχος!

1. Χωρίστε τις τραπεζικές σας κάρτες, τα μετρητά σας, και τα υπόλοιπα πολύτιμα αντικείμενα σας (κοσμήματα κλπ). Μην τα έχετε όλα σε ένα σημείο και μοιραστείτε τα με τους ή τον συνταξιδιώτη σας. Σε περίπτωση που σας ληστέψουν τουλάχιστον δεν θα χάσετε όλα σας τα πολύτιμα αντικείμενα. Επίσης αν έχετε μαζί σας διαβατήριο και ταυτότητα μην τα έχετε στο ίδιο σημείο για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

2. Κάντε σωστό καταμερισμό των πραγμάτων στο σακίδιο σας. Αν ταξιδεύετε με σακίδιο πλάτης η ευκολία μετακίνησης είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι θα ήταν αν ταξιδεύατε με βαλίτσα. Βέβαια θα πρέπει να έχετε μαζί σας μικρό αριθμό αντικειμένων, περιορισμένο στα απολύτως απαραίτητα. Όταν τοποθετείτε αντικείμενα σε ένα σακίδιο πλάτης, τοποθετήστε τα ελαφρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος και τα βαρύτερα στην κορυφή. Θα αισθάνεστε ελαφρύτερο το σακίδιο σας με αυτόν τον τρόπο, καθώς το μεγάλο βάρος θα το σηκώνουν οι ώμοι και όχι το χαμηλότερο σημείο της μέσης σας.

3. Απόλαυσε τα παραδοσιακά φαγητά. Τα φαγητά του κάθε τόπου αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την παράδοση, την κουλτούρα και την ιστορία του. Δοκίμασε λοιπόν τα παραδοσιακά φαγητά κάθε τόπου, ακόμα κι αν ξεφεύγουν πολύ από όσα έχεις δοκιμάσει μέχρι τώρα. Για όλα υπάρχει πρώτη φορά να βγεις από το comfort zone σου.

4. Απόλαυσε το ταξίδι. Πρώτα απ’όλα πάρε μια βαθιά ανάσα την ώρα που αγναντεύεις εκείνο το πανύψηλο βουνό, απόλαυσε το βαθύ μπλε του ωκεανού και παρακολούθησε τη μέλισσα που βολτάρει γύρω από το λουλούδι. Μη βιαστείς να φύγεις και κυρίως μη βιαστείς να αφήσεις αυτό που βλέπεις για να δεις κάτι άλλο.

5. Τελευταίο και σημαντικότερο. Καν’ το τώρα. Μην γίνεις αυτός που λέει ότι θα κάνεις «αυτό» το ταξίδι όταν θα έχεις τα χρήματα.

Υ.Γ. 1) Για περισσότερα ταξίδια και οργανωμένα πακέτα διακοπών επισκεφθείτε το https://www.filippistours.gr/ !!

Ακτή Τζελέπη 3, Πειραιάς, T: 210 4133417, 210 4133182, email: info@filippistours.gr