Το άρθρο που ακολουθεί έχει ως στόχο να καταδείξει αυτούς τους τύπους που έχει η κάθε παρέα, – θα βάλω και τον εαυτό μου μέσα-, οι οποίοι συνηθίζουν να είναι αφηρημένοι. Σύμφωνα, λοιπόν, με έρευνες που εντόπισα στο διαδίκτυο και με έκαναν να αισθανθώ λίγο καλύτερα με τον εαυτό μου, όσα άτομα πάσχουν από αφηρημάδα είναι πιο δημιουργικά, με μεγαλύτερο IQ από το συνηθισμένο και πιθανότητες να παντρευτούν κάποιο μέλος βασιλικής οικογένειας ή σταρ του σινεμά (το τελευταίο το υπέθεσα μόνη μου).

Παρόλα αυτά το να αφαιρείσαι εύκολα δεν είναι καθόλου ευχάριστο για όσους σε γνωρίζουν και μάλλον περιμένουν μήνυμά σου εδώ και τρεις ημέρες το οποίο ήσουν ΣΙΓΟΥΡΟΣ/Η πως έστειλες.

Ορίστε μερικά πράγματα με τα οποία σίγουρα θα ταυτιστείς αν είσαι κι εσύ αφηρημένος/η.

  • Αυτό το τέλειο που πας στο σούπερ μάρκετ για να αγοράσεις κάτι συγκεκριμένο και τελικά γυρίζεις σπίτι με τρεις σακούλες πράγματα, εκτός αυτού για το οποίο πήγες.

 

  • Μπαίνεις σε ένα δωμάτιο με συγκεκριμένο σκοπό, ξεχνάς τον συγκεκριμένο σκοπό, κάνεις δύο κύκλους και φεύγεις. Θυμάσαι τον συγκεκριμένο σκοπό μετά από κανένα μισάωρο αλλά πλέον ή βαριέσαι ή δεν προλαβαίνεις.

 

  • Το να δεις ταινία στον υπολογιστή αποτελεί μία τουλάχιστον τετράωρη διαδικασία καθώς πατάς pause κάθε πέντε λεπτά για να χαζέψεις στο τουίτερ, να πάρεις κάτι να φας, να πας στην τουαλέτα, να αναρωτηθείς τι είναι αυτό που γυαλίζει έξω από το παράθυρο.

  • Ναι έχεις φύγει από το σπίτι με διαφορετικά παπούτσια, με το ταμπελάκι αγοράς ακόμα πάνω στην μπλούζα, με ένα μάτι βαμμένο και το άλλο άβαφτο. Και κανείς δεν το θεώρησε περίεργο για εσένα.

 

  • Υπάρχουν τουλάχιστον τρία ανοιχτά tabs στον υπολογιστή σου αυτήν την στιγμή.

 

  • Αν οι φίλοι σου στέλνουν βίντεο άνω των 2 λεπτών για να τσεκάρεις, απλά δεν το ανοίγεις ποτέ αλλά απαντάς με καρδούλες για να νομίζουν ότι το είδες. Δεν μπορείς να δεσμευτείς για κάτι παραπάνω.

  • Αναλαμβάνεις διάφορα project με τεράστιο ενθουσιασμό και μονίμως τα αφήνεις ημιτελή γιατί σκέφτηκες κάτι άλλο ακόμα καλύτερο, το οποίο επίσης δεν θα ολοκληρώσεις. ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ, ΓΙΑΤΙ.

 

  • Βγαίνεις από το ντουζ και κάθεσαι μία ώρα στο κρεβάτι με την πετσέτα κοιτάζοντας το υπερπέραν ή τον τοίχο σου. Έτσι χωρίς λόγo.

 

  • Έχεις μία άριστη σχέση με το ξυπνητήρι του κινητού σου, εκτός από εκείνες τις στιγμές που αρχίζει να χτυπάει για να σου υπενθυμίσει κάτι και δεν μπορείς να θυμηθείς τι.