Όλα όσα ακούγαμε για το συγκεκριμένο θέατρο, δεν περιέγραφαν ακριβώς όλα όσα εκτυλίσσονται στην παράσταση. Ο Γιώργος Νανούρης έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο του Άγγλου συγγραφέα Arnold Weske – Η Κουζίνα- και πραγματικά έχει κάνει πάταγο.

Με τρόπο άγριο και ωμό αλλά και κάποιες φορές χιουμοριστικό ο Wesker καταπιάνεται με θέματα επίκαιρα όπως η εκμετάλλευση στον εργασιακό χώρο, η καταπίεση, ο κοινωνικός ρατσισμός, οι μετανάστες, αλλά και η αγάπη και τα όνειρα που τείνουν να εκλείψουν απ’ τη ζωή μας.

Μία αλληγορική παράσταση με στόχο να μας αφυπνίσει, να διεκδικήσουμε τη ζωή μας, να ονειρευτούμε με τα μάτια ανοιχτά, να πάψουμε να κρίνουμε από την εξωτερική εμφάνιση, να αγαπήσουμε το γείτονα μετανάστη ή ομοφυλόφιλο και εν τέλει να είμαστε άνθρωποι!

Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά το 1959, ως μονόπρακτο στο θέατρο Royal Court στο Λονδίνο, ενώ αργότερα (1961) ανέβηκε ως δίπρακτο και έγινε και κινηματογραφική ταινία. Έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο Arnold Wesker είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς Άγγλους συγγραφείς. Πολυγραφότατος, με περισσότερα από 50 έργα στο ενεργητικό του, ξεχώριζε από τους υπόλοιπους γιατί στα έργα του οι ήρωες είναι χαρακτήρες της εργατικής τάξης. Ο ίδιος έλεγε «Αυτό που θέλω είναι ο κόσμος να δει μία όψη της ζωής που δεν την ξέρει και θέλω να τους μεταδώσω λίγο από τον ενθουσιασμό που νοιώθω γι’ αυτήν την όψη της ζωής».

Πληροφορίες:

Θέατρο Αποθήκη, Σαρρή 40 -Ψυρρή
Τ: 210-3253153
Τετάρτη : 20:00, Πέμπτη, Παρασκευή : 21:00, Σάββατο: 18:00 & 21:00, Κυριακή : 20:00,
Εισιτήριο: από 15 ευρώ

Συντελεστές

Μετάφραση-Προσαρμογή-Σκηνοθεσία  : Γιώργος Νανούρης

Παίζουν:

Μαρία Αθητάκη, Μοσχούλα Ατσιδαύτη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κωνσταντίνος Γιουρνάς

Απόστολος Καμιτσάκης, Φίλιους-Μιχαήλ Κανάκης, Χρήστος Καρνάκης, Τάσος Κορκός

Γρηγορία Μεθενίτη, Μάριος Ράμμος, Σταύρος Τσουμάνης

Κοστούμια : Λάζαρος Τζοβάρας

Σκηνικό-Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης

Ρυθμοί, Κινησιολογία και Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Νανούρης και Θίασος

Φωτογραφίες παράστασης : Νίκος Πανταζάρας

Παραγωγή : Αθηναϊκά Θέατρα

Διάρκεια : 95΄χωρίς διάλειμμα