Στο λιμάνι του Πειραιά, σε ένα διατηρητέο κτίριο στην καρδιά της αγοράς θα βρείτε ένα ελληνικό παραδοσιακό delicatessen, που αναβλύζει Ελλάδα σε κάθε γωνιά του. Η ιδιοκτήτρια, Νόρα, με αγάπη στο καλό και ποιοτικό φαγητό, έχει παντρέψει τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων με τη νοστιμιά της απλότητας της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας και το αποτέλεσμα είναι γεύσεις και αρώματα από όλη την Ελλάδα.

Μέσα σε λίγα μόλις τετραγωνικά μέτρα, φυλά θησαυρούς ανεκτίμητης διατροφικής και γευστικής αξίας. Μπορείτε να βρείτε παραδοσιακά προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς- και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό-, φαγητά κι εδέσματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ενημερωμένος πάγκος τυριών-αλλαντικών όπως κρητικό απάκι, σύγκλινο Μάνης, τυριά Τραχειάς και Ζακύνθου, παραδοσιακό μπακλαβά Κύμης αλλά και το εξαιρετικό και πολύ προσιτό δικό τους κρασί -house wine- από την Νεμέα που διατίθεται σε 4 ποικιλίες: Αγιωργίτικο, Αγιωργίτικο ροζέ, Chardonnay και Μοσχάτο-Μοσχοφίλερο.

Προϊόντα μεσογειακής διατροφής, ελληνικές τοπικές λιχουδιές, παραδοσιακά τυροκομικά και αλλαντικά είναι μόνο μερικά από τα «λάφυρα» που μπορεί να «κλέψει» όποιος αναζητά σπάνιες και ιδιαίτερες γεύσεις πάντα σε προσιτές τιμές γιατί η φιλοσοφία της Νόρας είναι πως η διατροφή είναι τρόπος επιλογής στον οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι! Έχει φροντίσει, επίσης, να υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία πιστοποιημένων προϊόντων «ειδικών διατροφικών συνηθειών ή απαιτήσεων».

Κάθε Σάββατο στην «Γεύση», κάτι διαδραματίζεται! Έλληνες παραγωγοί και οινοποιοί παρουσιάζουν τα προϊόντα τους. Είστε ευπρόσδεκτοι να δοκιμάσετε τα προϊόντα και να συζητήσετε για τον τρόπο παραγωγής, τα οφέλη αλλά και μαγειρικής τους. Πχ Στις 20 Οκτωβρίου υπάρχει αφιέρωμα στην Μαγειρική την κουλτούρα & τον Πολιτισμό του Πόντου, ενώ στις 10 Νοεμβρίου αφιέρωμα στο steet food με την συμμετοχή γνωστών σεφ!.

Δ. Γούναρη 10, Πειραιάς, Τ: 2104176282, F/B: ΓΕΥΣΗ Ελλάδος Θησαυροί