Ο Σεφ Νίκος Μαρίνος μας μυεί στον κόσμο του sushi, με σεβασμό στους αιώνες της ιστορίας που κουβαλά αυτή η τέχνη και το μεταμορφώνει στην πιο ηδονική μπουκιά που έχετε ποτές δοκιμάσει!

Τα τελευταία χρόνια συναντάμε ολοένα και περισσότερα sushi bars στην πόλη και αυτό είναι γεγονός. Πόσοι όμως, γνωρίζαμε το NY style, sushi; Εκείνο το αυθεντικό, όπως ακριβώς το τρώνε στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ, στη Νέα Υόρκη;

Ο Σεφ και ιδιοκτήτης του Uniqko στη Μαρίνα Ζέας, Νίκος Μαρίνος, όταν αποφάσισε να μετακομίσει μόνιμα στην χώρα μας και να ανοίξει ένα εστιατόριο που θα μυεί την Νεουορκέζικη κουζίνα στον Πειραιά, μεταξύ άλλων έβαλε και ένα στοίχημα με τον εαυτό του. Να μας παρουσιάσει το πιο δυνατό σε γεύση, το πιο τραγανό, το πιο φρέσκο και το πιο συναρπαστικό sushi που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα! Και τα κατάφερε!

Ο ίδιος μαζί με τον Σεφ του, Angelo, υποσχόμαστε πως θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι ξέρατε ή μάλλον, ότι πιστεύατε ότι ξέρετε για το sushi και τις γεύσεις του. «Το θέμα είναι το sushi που τρως, να είναι τόσο συναρπαστικό που δεν θα χρειάζεται καν να το βουτήξεις στη σόγια», σημειώνει ο Νίκος και την ώρα που μασάω ήδη την 5 ή 6 ή 7 μπουκιά, αντιλαμβάνομαι πόσο δίκιο έχει. «Ο Angelo είναι σωστός μαέστρος σε αυτό που κάνει. Γι’ αυτό όταν του έκανα την πρώτη κουβέντα για συνεργασία, παρότι τότε δούλευε αλλού, ήξερα πως θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να τον φέρω στο Uniqko. Και έτσι έγινε…» συνεχίζει, ενώ μου εκμυστηρεύεται πως στην προσπάθειά του να υλοποιήσει το τέλειο NY sushi, δούλεψε σκληρά καιρό, συλλέγοντας ιδέες, τρόπους παρασκευής αλλά και συνταγές για χρόνια! «Η πιο κατατοπιστική κουβέντα ωστόσο, ως προς το πώς να κινηθώ, έγινε με τον φίλο μου και βραβευμένο ως καλύτερο Ιάπωνα, Σεφ της χρονιάς στη Νέα Υόρκη για το 2017, Marc Spitzer, ο οποίος με «ξεκλείδωσε» εντελώς, όταν μου είπε πως το μυστικό και η μαγεία του τέλειου sushi, κρύβεται πίσω από το ρύζι! Το καλό ψάρι, όπως και να έχει είναι καλό ψάρι, το ρύζι όμως; Μπορεί με μία λάθος τεχνική να καταστρέψει τη μπουκιά σου ή αντίστοιχα με μία σωστή, να την απογειώσει!»

Και σοβαρά τώρα, με το που ακουμπήσεις την πρώτη μπουκιά στη γλώσσα σου, αντιλαμβάνεσαι πόσο δίκιο έχει…

Ακτή Θεμιστοκλέους 40, Πειραιάς, Τ: 210453 7278, FB: Uniqko Group, Instagram: uniqkogroup