Η καινούργια σχολική χρονιά έχει πλέον ξεκινήσει, με τους μαθητές να έχουν επιστρέψει στα θρανία τους και τους πρωτοετείς φοιτητές να ετοιμάζονται για την έναρξη της φοιτητικής ζωής με ανάμεικτα συναισθήματα. Πολλοί πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που κατάφεραν να μπουν σε σχολή της επιλογής τους, άλλοι όμως νιώθουν πως δεν πέτυχαν το στόχο τους κι ετοιμάζονται μάλλον να συμβιβαστούν σε μία σχολή που δεν τους καλύπτει και τόσο.

Πόσο εύκολο τελικά είναι να σπουδάσεις αυτό που ονειρεύεσαι από παιδί, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης; Πόσο εύκολο είναι να σπουδάσεις εξ’ αποστάσεως και ποιες είναι τελικά οι σπουδές που εξασφαλίζουν καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση; Η ιδιοκτήτρια της Σχολής Αυτογνωσίας Orbis Anima αλλά και εκπρόσωπος του αναγνωρισμένου από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., Κυπριακού Πανεπιστημίου Frederick στη χώρα μας, αλλά και της UNICERT, Λιλιάνα Ηλιοπούλου, με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης, μας απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα και πολλά ακόμη!

  1. Το Orbis Anima δίνει τη δυνατότητα για σπουδές εξ ‘αποστάσεως; Πόσο εφικτό είναι; Ποιες οι υποχρεώσεις του σπουδαστή; Η σχολή έχει δημιουργήσει την εξ’αποστάσεως εκπαίδευση σε δικά της προγράμματα. Αυτά τα προγράμματα απευθύνονται σε άτομα τα οποία λόγω οικογενειακών υπόχρεωσεων, λόγω εργασίας ή ακόμα και εξαιτίας θεμάτων υγείας δεν μπορούν να προσέλθουν στη σχολή για την παρακολούθηση μαθημάτων. Έτσι τους προσφέρεται η δυνατότητα να σπουδάσουν από το χώρο τους. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα μέσω Η/Υ και να διαβάζουν από σημειώσεις. Σίγουρα η φυσική παρουσία στη σχολή είναι διαφορετική, καθώς τα μαθήματα αποκτούν και βιωματικό χαρακτήρα. Οπότε φροντίζουμε στις περιπτώσεις που χρειάζεται η αλληλόδραση των συμφοιτητών να ενημερώνονται και όσοι παρακολουθούν εξ’αποστάσεως ώστε να παρευρεθούν.

  2. Τα προγραμματισμένα σεμινάρια για τη σχολική χρονιά που μόλις ξεκίνησε, τι προσανατολισμό θα έχουν; Θα είναι προσεγγίσιμα όσον αφορά στην τιμή τους; Εκτός από τα επαναλαμβανόμενα σεμινάρια που έχουμε ανεβάσει στο site της σχολής, διοργανώνουμε και σεμινάρια που καλύπτουν σχεδόν όλο το φάσμα της ψυχολογίας, πολλά από τα οποία απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Το κόστος των σεμιναρίων θα είναι προσιτό ώστε να μπορούν όλοι να τα παρακολουθήσουν. Ενδεικτικά θα μπορούν να παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια τριών ωρών με 25 ευρώ και να λαμβάνουν βεβαίωση παρακολούθησης και σημειώσεις.

  3. Κινείστε αρκετά χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, ποια αντικείμενα σπουδών, σύμφωνα με την εμπειρία σας, προσφέρουν μεγαλύτερες ευκαιρίες αποκατάστασης; Προσωπικά για εμένα όλα τα επαγγέλματα έχουν μέλλον και είναι χρήσιμα αρκεί κάποιος να αγαπάει το αντικείμενο που αποφασίζει να σπουδάσει και όχι να σπουδάσει κάτι επειδή είναι της μόδας, είτε γιατί είναι επιλογή των άλλων. Συνήθως το αποτέλεσμα από τέτοιες επιλογές είναι να αποταγχάνουν επαγγελματικά. Τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης οι υποψήφιοι αναζητούν σχολές που οδηγούν σε επαγγέλματα με σίγουρη αποκατάσταση. Επιλέγουν σχολές υψηλής ζήτησης όπως είναι οι Νομικές Σχολές, οι Ιατρικές, οι Πολυτεχνικές, οι Βιολογικές ,οι Φυσικές και τα οικονομικά  τμήματα Χρηματοοικονομικής, Μάρκετινγκ, Διοίκησης Επιχειρήσεων. Άλλες ειδικότητες που αναζητούν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες σήμερα είναι: Κλινικός φαρμακοποιός, Ψυχολόγος με ειδίκευση στην κοινωνική κλινική ή στην ψυχολογία των εξαρτήσεων, Ψηφιακή τεχνολογία και επικοινωνίες , Ηλεκτρονικό Εμπόριο, Ενέργεια και Πράσινη τεχνολογία, Ιατρική Ρομποτική.

  4. Πέραν από τη θεωρητική γνώση, ποια λειτουργικά εργαλεία δίνει το Orbis Anima στους σπουδαστές του για την πρακτική εξάσκηση του επαγγέλματος; Οι φοιτητές μετά το πέρας των σπουδών τους θα μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση στην σχολή, να εργαστούν σε παράρτημα της σχολής, είτε να απορροφηθούν σε θέσεις εργασίας από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις της σχολής. Φυσικά μπορούν να δουλέψουν ανεξάρτητα ξεκινώντας τη δική τους καριέρα.

  5. Το Orbis Anima προσφέρεται και ως εξεταστικό κέντρο για εξετάσεις αγγλικών unicert για Η/Υ. Προσφέρεται εξίσου και η δυνατότητα για μαθήματα; Βέβαια εκτός από εξεταστικό κέντρο το Orbis Anima προσφέρει τη δυνατότητα εκμάθησης στους Η/Υ και Αγγλικών.

  6. Τι προσφέρει στους σπουδαστές σας η συνεργασία του Orbis Anima με το πανεπιστήμιο Frederick; Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση έχει πλήξει το σύνολο σχεδόν των οικογενειών της ελληνικής επικράτειας Συνεπώς οι υποψήφιοι που προέρχονται από χαμηλά και μεσαία στρώματα επιλέγουν κατά κύριο λόγο σχολές που είναι κοντά και στον τόπο διαμονής τους. Σε αυτή την περίπτωση προτιμούν σπουδές εξ αποστάσεως από αναγνωρισμένα ΑΕΙ καθώς εξασφαλίζουν σπουδές πιο προσιτές και δεν χρειάζεται να απομακρυνθούν από την μόνιμη κατοικία τους. Η Μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης προσφέρει πλήρως αναγνωρισμένα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα. Η σχολή συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο Frederick ως προς την ενημέρωση και την εγγραφή. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης στους ενδιαφερόμενους για τα προγράμματα σπουδών που προσφέρει το πανεπιστήμιο.

  7. Το Orbis Anima έχει μία επιτυχημένη συνεργασία με έναν οργανισμό που είναι συμβεβλημένος με πανεπιστήμια στην Ιταλία και την Ισπανία και σίγουρα προσφέρονται σημαντικές ευκαιρίες για τους φοιτητές. Πείτε μας δύο λόγια σχετικά. Με την συνεργασία αυτή η σχολή εξασφάλισε πιο προσιτά δίδακτρα στις διδακτορικές σπουδές. Όποιος κατέχει το προπτυχιακό τετραετές πτυχίο του προσφέρεται η δυνατότητα να κάνει σπουδές χωρίς τη μεσολάβηση μεταπτυχιακού. Μπορεί δηλ, να περάσει κατευθείαν σε διδακτορικό επίπεδο. Όλα τα Πανεπιστήμια, με τα οποία συνεργάζεται ο Οργανισμός «αγαθόν», έχουν σχολές Διδακτορικών και τα περισσότερα από τα Διδακτορικά Προγράμματα στα οποία φοιτούν οι υποψήφιοί μας, είναι Διαπανεπιστημιακά που σημαίνει την συμμετοχή 2-3 Πανεπιστημίων.

  8. Συνεργάζεστε ακόμη και με την ποδοσφαιρική ομάδα Ολυμπιακού Νίκαιας- Κορυδαλλού. Ποια θα είναι η συμβολή σας από ψυχολογική σκοπιά στην ομάδα, τόσο σε παίκτες όσο και σε γονείς; Στην ποδοσφαιρική ομάδα η σχολή μας προσφέρει εθελοντικά ψυχολογική υποστήριξη στους γονείς και τα παιδιά, δωρεάν σεμινάρια. Υπάρχει επίσης συνεργασία με το Δήμο Νίκαιας, με καθηγητές οι οποίοι προσφέρουν δωρεάν μαθήματα αγγλικών και Η/Υ. Η σχολή προσφέρει εθελοντικά μαθήματα εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο κτίριο της Ένωσης Σμυρναίων Πειραιά – Νίκαια κάθε Πέμπτη απόγευμα σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών .

Λιλιάνα Ηλιοπούλου, ιδιοκτήτρια της σχολής αυτογνωσίας, Orbis Anima. Εκπρόσωπος του αναγνωρισμένου από το ΔΟΑΤΑΠ, κυπριακού πανεπιστημίου Frederick, στον Πειραιά, αλλά και της Unicert.

Λ. Χατζηκυριακού 15-17 (2ος όρ), Πειραιάς. Τ: 2104599336, Mob: 6940925040 www.orbis-anima.online