Μόλις μία ανάσα από τη θάλασσα, η «Ονειροχώρα» έχει ήδη καταφέρει να γίνει το αγαπημένο στέκι, μικρών αλλά και μεγάλων! Με δεκάδες δραστηριότητες αλλά και έναν ολοκαίνουριο χώρο, ο οποίος είναι πλήρως προσαρμοσμένος στις ανάγκες των παιδιών, αποτελεί το ιδανικό μέρος για δραστηριότητες, δημιουργία, ψυχαγωγία και κυρίως, πολύ παιχνίδι! Σε μια απογευματινή συνέντευξη, οι παιδαγωγοί Χρυσάνθη Ποταμιάνου και Μαρίνα Φαρμακοπούλου, μίλησαν στο Sugar Free Press και μας εξήγησαν τι είναι αυτό που κάνει την «Ονειροχώρα» να ξεχωρίζει…

Πως προέκυψε η ενασχόλησή σας με τα παιδιά;

Έχοντας ως σημαία την αγάπη για τα παιδιά, ενώσαμε την πολύχρονη εμπειρία μας στο χώρο της προσχολικής αγωγής και πριν λίγους μήνες, δημιουργήσαμε την «Ονειροχώρα του Πειραιά». Στόχος μας, ήταν και είναι, να περνάμε καθημερινά ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές, με τους μικρούς αλλά και λίγο μεγαλύτερους, φίλους μας.

Τι κάνει την «Ονειροχώρα» να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους παιδότοπους;

Η «Ονειροχώρα» του Πειραιά, δεν είναι ένας συνηθισμένος παιδότοπος, όπου τα παιδιά απλά παίζουν. Είναι ένας χώρος, ο οποίος συνδυάζει την ψυχαγωγία, τη διασκέδαση αλλά και τη δημιουργία. Στην «Ονειροχώρα» τα παιδιά θα ανακαλύψουν , θα δημιουργήσουν, θα αποκτήσουν νέα ερεθίσματα και νέα ενδιαφέροντα με την βοήθεια των διαδραστικών παιχνιδιών (γωνιά lego, playmobil, επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ, βιβλιοθήκη, Play Station 4, Ping Pong, ποδοσφαιράκι, χαρτοκοπτικό) που βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του παιδότοπου καθώς και με την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών που ασχολούνται με τα παιδιά.

Πόσο καλό κάνει πιστεύετε η κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσω της επαφής τους με άλλα παιδάκια;

Καθώς ένα παιδί μεγαλώνει, η επαφή με άλλα παιδιά γίνεται αναγκαία και επιθυμητή. Τα παιδιά επιδιώκουν να παίζουν μεταξύ τους και η κοινωνικοποίηση αποτελεί στοιχείο της υγιούς ανάπτυξης του παιδιού. Ο χώρος, λοιπόν, ενός οργανωμένου και διαδραστικού παιδότοπου, όπως η «Ονειροχώρα», είναι ιδανικός για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή μεταξύ τους. Στην «Ονειροχώρα», τα παιδιά θα μάθουν να δημιουργούν, να μοιράζονται, να διεκδικούν και να λειτουργούν ως ομάδα.

Τι απαντάτε στους γονείς που ανησυχούν -ίσως ακόμη και υπερβολικά κάποιες φορές- για την ασφάλεια των παιδιών τους;

Η αγωνία των γονιών , όσον αφορά στην ασφάλεια των παιδιών τους, είναι κατανοητή και σεβαστή, όμως, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας της «Ονειροχώρας», κύριο μέλημά μας, ήταν να δημιουργήσουμε έναν ασφαλή παιδότοπο. Πληρούμε όλες τις προδιαγραφές, σύμφωνα με τα πρότυπα του ΕΛΟΤ και του Υγειονομείου. Παράλληλα υπάρχουν προστατευτικές γωνίες σε όλα εκείνα τα σημεία που χρειάζονται, και φυσικά το έμπειρο προσωπικό μας, βρίσκεται σε συνεχή παρατήρηση και προσοχή για την αποφυγή ατυχημάτων.

Επιτρέπεται η παραμονή των γονιών στον χώρο; Και αν ναι, πως μπορούν εκείνοι να απασχολούνται;

Στο χώρο μας οι ενήλικες μπορούν να απολαύσουν ξέγνοιαστα τον καφέ τους, με θέα την υπέροχη θάλασσα της Πειραϊκής, να περάσουν ευχάριστα την ώρα τους, ξεφυλλίζοντας περιοδικά, να περιηγηθούν στο διαδίκτυο με το δωρεάν WiFi, και φυσικά να παρατηρούν τα παιδιά τους όταν παίζουν μέσα από την οθόνη παρατήρησης του χώρου στον οποίο διασκεδάζουν οι μικροί μας φίλοι.

Αναλαμβάνετε εκδηλώσεις και παιδικά party στο χώρο;

Στην «Ονειροχώρα» γίνονται τα πιο διασκεδαστικά παιδικά party της πόλης! Παράλληλα, τις περιόδους που τα σχολεία είναι κλειστά, γίνονται οργανωμένα camp. Τέλος, διαθέτουμε τον χώρο για κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως βαφτίσεις και σχολικές εκδηλώσεις συλλόγων.

Ποιες οι ώρες λειτουργίας του χώρου;

Δευτέρα- Παρασκευή, 17:00-21:00. Σαββατοκύριακο 10:30-15:00 και 17:00-21:00. Μπορεί κανείς να μας καλέσει για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία στα τηλέφωνα 211-1113289, 6947834548 & 6943492966.