Ποια γυναίκα δε θέλει να είναι περιποιημένη από την κορυφή ως τα νύχια, στην κυριολεξία όμως, αφού τα νύχια αποτελούν το Α και το Ω για την εμφάνιση μίας γυναίκας. Το μανικιούρ- πεντικιούρ σίγουρα είναι μια μέθοδος καλλωπισμού για να προσφέρουν στα άκρα σας την ανανέωση που χρειάζονται. Τα νύχια αντανακλούν τη γενική κατάσταση της υγείας μας, και αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να τα φροντίζουμε και να τα περιποιούμαστε τακτικά. Και όταν λέμε περιποίηση, δεν εννοούμε μόνο το βάψιμό τους με βερνίκι αλλά μια ολοκληρωμένη φροντίδα τους!

Το La Poupee επειδή γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα την τέχνη των άκρων μοιράζεται μαζί μας συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε τα νύχια μας υγιή και λαμπερά ακόμη κι αν δεν είναι βαμμένα.

  1. Φροντίδα των άκρων. Φροντίστε και ενυδατώστε τα άκρα σας. Κάθε βράδυ, πάρτε μια ποσότητα ενυδατικής κρέμας και κάντε απαλό μασάζ τόσο στα νύχια σας, όσο και στην περιοχή γύρω από αυτά.
  2. Λιμάρισμα νυχιών. Οι μεταλλικές λίμες δεν προτείνονται, καθώς προκαλούν ρωγμές και σχισμές στην επιφάνεια των νυχιών. Προτίμηστε τις λεπτές και απαλές λίμες και αποφύγετε την κίνηση εμπρός-πίσω, όταν τα λιμάρετε. Το καλύτερο είναι να κάνεις κινήσεις προς μία κατεύθυνση, για να μειώσεις τον κίνδυνο σπασίματος.
  3. Φροντίδα νυχιών. Προσπαθήστε να φορέσετε γάντια καθόλη τη διάρκει των οικιακών εργασιών καθώς όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε έχουν χημική σύσταση και προκαλούν αφυδάτωση στην επιδερμίδα και στα νύχια.
  4. Θεραπεία για τα νύχια. Αν παρατηρείτε ότι τα νύχια σας δεν μεγαλώνουν γρήγορα ή ότι σπάνε πολύ συχνά τότε μάλλον πρέπει να κάνετε μία εξειδικευμένη θεραπεία.
  5. Καθαρισμός νυχιών κι επονύχιων. Καθαρίστε την επιφάνεια του νυχιού σας από τα πετσάκια, σπρώχνοντας το προς τα μέσα καθημερινά. Χρησιμοποιείστε μια ξύλινη μυτερή σπάτουλα που θα βρείτε στα καταστήματα με είδη ομορφιάς. Με αυτόν τον τρόπο τα νύχια σας θα είναι πιο καθαρά και θα φαίνονται μεγαλύτερα.
  6. Τέλος, μην ξεχνάτε να στεγνώνετε καλά μετά το μπάνιο, τόσο τα δάχτυλα των χεριών σας, όσο και των ποδιών σας. Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρύνετε κάθε ίχνος υγρασίας, η οποία είναι υπεύθυνη για τις μυκητιάσεις.

Γρ. Λαμπράκη 502, Κερατσίνι. T: 210 4014267 , FB: La Poupee nails & make-up

Αγγελική Κάψη- Nail artist και ιδιοκτήτρια του La Pouppee