Όσο συχνά κι αν το ακούμε, όσο “τσιτάτο” θεωρούμε αυτή την ατάκα, μάλλον δεν την έχουμε ενστερνιστεί απόλυτα εμείς, οι του θηλυκού γένους. Γνωρίζουμε ότι περισσότερες από τις μισές Ελληνίδες δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε προληπτική εξέταση μαστού είτε λόγου φόβου, είτε λόγω του συνδρόμου “Έλα μωρέ, σε μένα θα τύχει;”.  Και κυρίως, λόγω του ότι πολλές γυναίκες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις προληπτικές εξετάσεις που απαιτούνται.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία που δείχνουν πως σε χώρες που πλήττονται από οικονομική κρίση μειώνεται ο αριθμός των ατόμων που προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Για το λόγο αυτό, ο «Στόχος-Πρόληψη» οργανώνει το περίπτερο Δωρεάν Κλινικού Ελέγχου Μαστού. Η δράση ονομάζεται «Μη Φοβάσαι την Πρόληψη» και θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αίθουσα του σταθμού στο μετρό Συντάγματος, στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου από τις 8:00 το πρωί έως 8:00 το βράδυ. Καλούμε όλες τις γυναίκες να διαθέσουν λίγο χρόνο και να επισκεφθούν το Περίπτερο Δωρεάν Εξέτασης και Ενημέρωσης. Η εξέταση της ψηλάφησης είναι ανώδυνη και διαρκεί λίγα μόνο λεπτά.

Σημαντική συνεισφορά για αυτήν την προσπάθεια προσέφεραν τα νοσοκομεία και κλινικές: Metropolitan Κέντρο Μαστού, Metropolitan Health Group, Έλενα Βενιζέλου, Aλεξάνδρας, Ελπίς, Σισμανόγλειο και Γεννηματάς.

Για επικοινωνία: 210-3614488, 210-3606430, 6937084858