Στην οδό Κανθάρου θα βρείτε τον αθλητικό σύλλογο, Shotokan Karate στον Πειραιά όπου διδάσκεται η αυθεντική τέχνη του καράτε, όπως ακριβώς γεννήθηκε κι αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία.

 

Ο δάσκαλος του συλλόγου, Βασίλης Τσιτσιγκρώνης, έχει εμπειρία στο χώρο 31 χρόνια και είναι κάτοχος του 4ου Dan, αφού ο ίδιος μαγεύτηκε από την ιαπωνική πολεμική τέχνη από τα 14 του χρόνια. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1994 στον Πειραιά και είναι γεγονός πως στα 25 χρόνια λειτουργίας του έχει παρουσιάσει ένα σπουδαίο αθλητικό και κοινωνικό έργο στην περιοχή. Πολλοί από τους μαθητές του συλλόγου έχουν συμμετάσχει σε αθλητικές επιδείξεις, πανελλήνια και βαλκανικά πρωταθλήματα. Όπως υποστηρίζει ο δάσκαλος, απαιτείται πειθαρχία και συστηματική προπόνηση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για τα επιθυμητά αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι ο δάσκαλος διδάσκει πάντα ο ίδιος, δίνοντας μεγάλη έμφαση στα τμήματα όλων των βαθμίδων και ιδιαίτερα των αρχαρίων.


Ο χώρος όπου διδάσκεται το καράτε είναι άρτια εξοπλισμένος με το ειδικό αντικραδασμικό πάτωμα (tatami), κλιματισμό, αποδυτήρια με ντους ανδρών γυναικών και παίδων, ικανά να πλαισιώσουν τη σωστή εκγύμναση των αθλητών.
Ο σύλλογος του Πειραιά είναι μέλος της JKA, της Ιαπωνικής Ομοσπονδίας Καράτε, είναι αναγνωρισμένος από το κράτος και είναι μέλος της επίσης Ελληνικής Ομοσπονδίας καράτε.


Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσεις Karate, μαθαίνοντας τα μυστικά της γιαπωνέζικης τέχνης που έχει μαγέψει τόσο κόσμο, πόσω μάλλον τώρα που έγινε και Ολυμπιακό άθλημα. Ο δάσκαλος θέλοντας να παρακινήσει τόσο μικρούς, όσο και μεγάλους, δίνει μία εβδομάδα δωρεάν μαθήματα για τους αναγνώστες του Sugar Free Press.

Shotokan Karate, Κανθάρου 53, Πειραιάς. Τ: 2104117280, FB: Shotokan Karate Πειραιάς, Instagram: shotokan_karate_do_of_piraeus