Όπως μαθαίνουμε από τη μυθολογία ο Προμηθέας ήταν αυτός που “προίκισε” τον άνθρωπο με τη φωτιά, την οποία την αξιοποίησε και τη χρησιμοποίησε προς όφελος του. Ο άνθρωπος από την αρχή της δημιουργίας του ζούσε σε σπηλιές μην έχοντας ούτε καν τα απαραίτητα. Επειδή όμως ο άνθρωπος έχει έμφυτη την τάση της εξέλιξης, της δημιουργίας και της προόδου, πλέον έχει φύγει από τις σπηλιές, ζει σε μικρά ή και μεγάλα σπίτια, πολυτελή ή απλούστερα, έχοντας καμιά φορά περισσότερα από όσα χρειάζεται…

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Η εφευρετικότητα του ανθρώπου έχει συμβάλλει στο να δημιουργηθούν πολυτελή σπίτια, μέσα σε σπηλιές. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε και η εν λόγω σπηλιά βρίσκεται στα περίχωρα του Αρκάνσας και έχει χαρακτηριστεί ως το πιο πολυτελές σπήλαιο του κόσμου και όχι αδίκως όπως θα διαπιστώσετε και από τις παρακάτω φωτογραφίες. Εξωτερικά θυμίζει απλά χομπιτόσπιτο και σου τραβάει το βλέμμα. Αν πάλι δεις το εσωτερικό, θα μείνεις με ανοιχτό το στόμα. Το «Creek Cave Lodge» είχε αρχικά χτιστεί ως καταφύγιο. Ο ιδιοκτήτης του πλέον, θέλει να το κάνει ξενοδοχείο, αφού το σπίτι μπορεί να φιλοξενήσει έως και 8 άτομα.

Οι ιδιοκτήτες του περήφανοι -κι όχι αδίκως- για την ιδιοκτησία τους, περιγράφουν ως εξής: «Φωλιασμένο μέσα σε ένα βράχο, αυτό το κατάλυμα των 6.000 τετραγωνικών στρεμμάτων διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις διατηρώντας ταυτόχρονα τη φυσική σπηλιά γύρω από αυτό». Οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να ζήσουμε έστω και για λίγο σε ένα τέτοιο σπήλαιο. 

Σίγουρα ο πρωτόγονος άνθρωπος δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί που θα έφτανε η εξέλιξη μίας σπηλιάς!