Σήμερα στις 7 Αυγούστου η Ρίκα Βαγιάννη όπως ήταν γνωστή σε όλους (σ.σ. Μαρίκα Ζούλα ήταν το πραγματικό της όνομα), έφυγε από τη ζωή, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 56 ετών. Η μάχη που έδινε ήταν αθόρυβη, δεν απασχόλησε τα μέσα, είχε στο πλευρό της μόνο την οικογένειά της και το ιατρικό προσωπικό του “Ερρίκος Ντυνάν” στο οποίο νοσηλευόταν τις τελευταίες μέρες. Μία πολυπράγμουσα προσωπικότητα  που είχε καταπιαστεί με πολλά και τα είχε καταφέρει.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Για την ιστορία η Ρίκα Βαγιάννη ήταν αρθρογράφος, δημοσιογράφος, ηθοποιός, παρουσιάστρια και παραμυθού. Ναι είναι αλήθεια. Το ταλέντο της στο γράψιμο ήταν και παραμένει ολοφάνερο και αναμφισβήτητο. Το παραμύθι που είχε εκδώσει με τίτλο “Είναι πολύ βαρετό… να βαριέσαι!” περιγράφει τη ζωή της Κίρας, μίας μάγισσας που βαριόταν φρικτά και όπως έχει δηλώσει η ίδια η Κίρα, απεχθανόταν την ανία, την πλήξη, τη μιζέρια. Η ίδια έχει πει σε παλιότερη συνέντευξη της πως “Η ζωή είναι η πιο συγκλονιστική περιπέτεια που υπάρχει, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι πιο ενδιαφέρον, προκλητικό, ιντριγκαδόρικο, από το να ξυπνάω κάθε πρωί στον απρόοπτο κόσμο μιας ολοκαίνουργιας μέρας.”

Πέραν της ενασχόλησης της με το παραμύθι, η Ρίκα είχε δοκιμάσει τις δυνάμεις της ως υποψήφια με το Ποτάμι στις εκλογές του 2015 στο νομό Μαγνησίας.Διετέλεσε συντάκτρια και στη συνέχεια διευθύντρια σύνταξης των περιοδικών “Cosmopolitan” και “Colt” και συμμετείχε ως δημοσιογράφος στις εκδόσεις των περιοδικών «Ένα» «Και» όπως και στο «Τέταρτο» της εποχής Κοσκωτά. Την ίδια εποχή έπαιζε σαν ηθοποιός σε παραστάσεις μαθητείας, στο Εθνικό Θέατρο, το Θεσσαλικό Θέατρο, σε ιδιωτικές θεατρικές επιχειρήσεις, παίζοντας από επιθεώρηση ως Broadway μιούζικαλ. Υπήρξε αρθρογράφος- σχολιάστρια της εφημερίδας «Απογευματινή» από το 1994 ως το 2004, με καθημερινή στήλη. Και συμμετοχές σε ένθετα και ειδικές δημοσιεύσεις. Την ίδια- η παρόμοια στήλη γράφει από το 2005 στο «Έθνος».Ήταν επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Protagon.

Η ανήσυχη και δημιουργική Ρίκα Βαγιάννη διατήρησε το πνεύμα και την πένα της σε εγρήγορση μέχρι και τις τελευταίες μέρες της ζωής της αποδεικνύοντας πως όταν αγαπάς τη δουλειά σου, ποτέ δε τη βλέπεις σαν κόπο, αλλά σαν ευχαρίστηση και χαλάρωση. Ήταν παντρεμένη με τον Νίκο Στεφανή και έχουν έναν γιο, τον Οδυσσέα. Ο στίχος «Δεύτερη Ζωή δεν έχει» αποτελεί την κύρια ιδεολογική βάση για όλες της τις απόψεις και για τις περισσότερες πράξεις της.