Άλλη μια συναυλία του θρυλικού συγκροτήματος της ροκ, των Scorpions, πέρασε στην ιστορία. Ο Klaus Meine και τα άλλα παιδιά χάρισαν μαγικές στιγμές σε όσους είχαν την τύχη να βρεθούν χθες στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο. «Καλησπέρα Αθήνα», είπε ο Klaus το βράδυ της Δευτέρας ανοίγοντας της συναυλία του συγκροτήματος. Μόλις χθες ήταν η τελευταία (σίγουρα!) συναυλία του συγκροτήματος στην Ελλάδα, γι αυτό είχε και τον τίτλο “Once In a Lifetime”.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Στη συναυλία, oι παλαίμαχοι της ροκ σκηνής, που έχουν μεγάλη απήχηση στην Ελλάδα, με την Κρατική KOA, παρουσίασαν με συμφωνικό ήχο μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Με τη συγκεκριμένη συναυλία, το θρυλικό συγκρότημα – ένα από τα μακροβιότερα και πιο εμπορικά επιτυχημένα σύνολα του σκληρού ροκ- δημιούργησε μια γέφυρα μεταξύ της ροκ και της συμφωνικής μουσικής. Η μουσική συνάντηση των Scorpions και της ΚΟΑ ακολούθησε το μουσικό αποτύπωμα του Αυστριακού μαέστρου Christian Kolonovits και τη συναυλία που έδωσαν οι Γερμανοί ρόκερ με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήρε το θρυλικό συγκρότημα για ένα δίωρο εκρηκτικό live.

Οι Γερμανοί, για τους οποίους μια εποχή ήμασταν βέβαιοι ότι έχουν νοικιάσει διαμέρισμα στην Αθήνα κι εμφανίζονται σε μουσική σκηνή της πρωτεύουσας κάθε τόσο, αγαπάνε πολύ τη χώρα μας. Αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς και πως αποτελούν ένα από τα αγαπημένα ξένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού. Είναι αλήθεια ότι οι συναυλίες των Scorpions στην Ελλάδα έχουν γίνει ανέκδοτο, μετά από αρκετές ανακοινώσεις των ίδιων ότι παίζουν για τελευταία φορά ζωντανά κι ότι μετά… κρεμάνε τις κιθάρες τους. Θα είναι άραγε αυτή πραγματικά η τελευταία τους live εμφάνιση; Κανείς δεν ξέρει…

Το συγκρότημα έχει παίξει στο Καραϊσκάκη, στον Λυκαβηττό, έχει πραγματοποιήσει περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ έχει εμφανιστεί και με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου (το 2009 στο Καραϊσκάκη). Ας κάνουμε όμως μία ιστορική αναδρομή στις συναυλίες τους στην Ελλάδα:

  • Η πρώτη φορά που έπαιξαν ζωντανά στη χώρα μας ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 1990 σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο πλαίσιο της περιοδείας για την προώθηση του δίσκου «Crazy World Tour».
  • Η δεύτερη συναυλία τους στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1993 και η τρίτη τον Δεκέμβριο του 1996.
  • Έχουν πραγματοποιήσει 26 συναυλίες στην Ελλάδα κι ενδεικτικά αναφέρουμε τις 29.11.1990 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, 14.09.1993 στο Στάδιο Νέας Σμύρνης, 02.12.1996 στο Παλέ ντε Σπορ στη Θεσσαλονίκη, 08.07.2009 στο Alkazar της Λάρισας, 05.06.2010 στο Στάδιο Ζωσιμάδων που βρίσκεται στα Γιάννενα, 09.06.2010 στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο που βρίσκεται στην Πάτρα.