Έφτασε η μεγάλη ώρα της καλοκαιρινής άδειας, την οποία σχεδιάζεις ήδη από τα Χριστούγεννα; Έχεις βρει τον προορισμό, έχεις κλείσει τα εισιτήρια, έχεις κάνει -εννοείται- τα τελευταία ψώνια, μένει όμως, το καλύτερο… Η ετοιμασία της βαλίτσας που εντάσσεται στην ιεροτελεστία των καλοκαιρινών διακοπών!
Τα νησιά δεν είναι ο μόνος προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές, αφού πολλοί είναι εκείνοι που το προτιμούν…βουνίσιο. Είναι αυτοί που δεν αντέχουν τη ζέστη, το συνωστισμό των παραλιών και διαλέγουν να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, σε κάποιον ορεινό προορισμό. Εμείς, σκεπτόμενοι τα διλήμματα που θα υπάρχουν στο φτιάξιμο της βαλίτσας, φτιάξαμε έναν πλήρες οδηγό, για τα πράγματα που δε θα πρέπει να ξεχάσετε, ανάλογα τον προορισμό σας.

Γράφει η Αγγελική Μπαλτσιώτη

Για όσους αγαπούν τη θάλασσα, τον ήλιο, τα κοκτέιλ στην παραλία, τα βασικά που δεν πρέπει να ξεχάσουν, είναι η τσάντα θαλάσσης και το μαγιό ενώ δε φεύγεις από το σπίτι χωρίς τσάντα θαλάσσης! Επειδή όμως το κάθε νησί έχει το στυλ του ορίστε μία ενδεικτική λίστα με νησιά και απαραίτητα αξεσουάρ.
Μύκονος, ο ορισμός της πολυτέλειας, επιτάσσει ανάλαφρα καφτάνια μαζί με μάξι φορέματα. διακριτικά κοσμήματα και πολύχρωμο μαντίλι για το κεφάλι ή το ψάθινο καπέλο. Για τα υποδήματα θα αρκεστούμε σε σανδάλια ή εσπαντρίγιες.
Σπέτσες, η αρχοντιά του Αργοσαρωνικού επιβάλλει φορέματα σε έντονα χρώματα μαζί με σανδάλια. Τα παπούτσια με τακούνια δεν ενδείκνυνται γιατί τα σοκάκια είναι πολλά κι η ταλαιπωρία θα είναι μεγάλη.
Η Σύρος η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, δε ζητάει πολλά, αφού με τζιν σορτσάκια, αέρινα φορέματα, ψάθινα καπέλα και λινές πουκαμίσες θα βγάλουμε άνετα τις μέρες των διακοπών. Τα διακριτικά κοσμήματα μαζί με τα σανδάλια είναι must για να γυρίσουμε την πόλη και να καθίσουμε για κοκτεϊλ στα σοκάκια της Ερμούπολης.

Αν είσαι όμως παιδί του βουνού, τότε σίγουρα πρέπει να προμηθευτείς ένα backpack, εφόσον είναι πιο βολικό συγκριτικά με τη βαλίτσα και μπορείς να χωρέσεις εκεί όλα τα απαραίτητα. Σίγουρα θα χρειαστείς ζακέτα, αφού συνήθως οι θερμοκρασίες στα ορεινά είναι λίγο χαμηλότερες από αυτές στα νησιά. Φυσικά, διακοπές δίχως αιώρα δεν γίνονται. Διαλέξτε αιώρα που μεταφέρεται και στήνεται εύκολα και σίγουρα θα περάσεις ατελείωτες ώρες χαλάρωσης κάτω από τον ίσκιο των δέντρων απολαμβάνοντας τη φύση και διαβάζοντας τα βιβλία σου. Απαραίτητος είναι, φυσικά και ένας φορητός φορτιστής διότι μπορείς να ψάχνεις την ηρεμία στο βουνό, αλλά θέλεις να ανεβάζεις και τα stories σου στο Instagram και για να το πετύχεις αυτό, το κινητό σου θα πρέπει να είναι φορτισμένο στο φουλ! Για ατελείωτες ώρες πικ-νικ προμηθεύσου θερμό που διατηρεί τα ροφήματα σου δροσερά και τάπερ που κρατούν τα σνακ σου φρέσκα. Μην ξεχάσεις για τις πεζοπορίες σου να προμηθευτείς άνετα αθλητικά παπούτσια.