Με τη συμμετοχή περισσότερων από 2.000 μαθητών από δημοτικά σχολεία του Πειραιά και της ευρύτερης περιοχής, ξεκίνησε σήμερα η κεντρική εκδήλωση της διαδημοτικής δράσης «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018», στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ο.Π.Α.Ν. στην παραλία Βοτσαλάκια.

Ο «Σχολικός Πειραιαθλητισμός 2018» θα διαρκέσει στην πόλη μας έως την Παρασκευή 18 Μαΐου και αναμένεται να συμμετάσχουν συνολικά 11.000 μαθητές από δημοτικά σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, από Ειδικά σχολεία και από τις Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων.

Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες αθλητικές δραστηριότητες στον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, όπου έλαβαν μέρος 5.000 μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις δραστηριότητες του «Σχολικού Πειραιαθλητισμού» περιλαμβάνονται μια σειρά κινητικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, όπως είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, η αντιπτέριση, το μίνι βόλεϊ παραλίας, kids athletics, η πυγμαχία, το μπάντμιντον, η τοξοβολία και οι ξυλορακέτες έτσι ώστε να αναπτύξουν τα παιδιά τις ικανότητές τους και να περάσουν όμορφα με τους συμμαθητές τους. Επίσης τα παιδιά συμμετέχουν σε δημιουργικά παιχνίδια και ενημερώνονται για την κυκλοφοριακή αγωγή.