Μια διαφορετική και μυρωδάτη συνταγή για το φετινό Πάσχα, για όσους θα θέλανε να πειραματιστούνε με κάτι καινούργιο πέραν των συνηθισμένων και για αυτούς που δεν λένε ακόμη να τολμήσουν να δοκιμάσουν την κλασσική μαγειρίτσα με τα εντόσθια!

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κύβους

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 μαρούλι κομμένο σε χοντρές λωρίδες

1/2 ματσάκι άνηθος

1 ματσάκι μυρώνια

3 χούφτες σπανάκι κομμένο σε χοντρές λωρίδες

1/2 κούπα λευκό κρασί

1 1/2 λίτρο ζωμός κότας

ελαιόλαδο

2 αυγά

2 λεμόνια

100 γρ ρύζι γλασέ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της και αφού πάρει θερμοκρασία, ρίχνουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσοχή όμως! Αν το κοτόπουλο δεν ξεκολλάει σημαίνει πως δεν έχει ψηθεί όσο πρέπει, δώστε του λίγο χρόνο ακόμα, δεν θα καεί. Όταν πάρει χρώμα και ξεκολλάει με την βοήθεια της σπάτουλας, είναι έτοιμο.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι, το σκόρδο, σοτάρουμε λίγο ακόμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό κοτόπουλου.

Αφού έχουν πάρει μια βράση, ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαρούλια, το σπανάκι, τα μυρώνια, τον άνηθο, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 20 λεπτά ,μέχρι το ρύζι να είναι έτοιμο. Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.

Στην συνέχεια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά σε αυτό, ζωμό από την κατσαρόλα μέχρι να πιάσει θερμοκρασία.

Αφού το αυγολέμονο είναι έτοιμο, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Η δική μας μαγειρίτσα είναι έτοιμη !

Καλή σας όρεξη, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!