Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς & Νήσων, ο Eλληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων Ελλάδος και ο Μουσικός Σύλλογος Λόγου και Τέχνης “Λίνος”, στο πλαίσιο των πολιτιστικών τους δράσεων προκηρύσσουν Διεθνή Διαγωνισμό ανέκδοτου, πρωτότυπου και αδημοσίευτου ποιήματος για την επιστροφή των Γλυπτών και Μαρμάρων του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

Σκοπός του Διαγωνισμού

Ο Ποιητικός Διαγωνισμός εντάσσεται  στο πλαίσιο της συνεργασίας και σύμπραξης των τριών φορέων με στόχο την ευαισθητοποίηση της Ελληνικής και Παγκόσμιας κοινότητας αναφορικά με το επίμαχο αυτό, εθνικής αλλά και παγκόσμιας εμβέλειας ζήτημα.

°ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ°

Aρχική ημερομηνία υποβολής των έργων: 1 Μαΐου 2017

Καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31 Δεκεμβρίου 2017

Η υποβολή της συμμετοχής σας στον διαγωνισμό γίνεται ταχυδρομικά αλλά και μέσω mail. Μέσα στον μεγάλο φάκελο εκτός από δύο αντίγραφα θα υπάρχει  και ένας μικρός φάκελος κλειστός με το όνομα, τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και το e mail.  Τα emails εάν σταλούν θα είναι δύο. Στο ένα θα είναι το έργο σας και στο άλλο τα πραγματικά σας στοιχεία. Θα αποστέλλονται στη διεύθυνση

Προς Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Πέτρου Ράλλη 210 και Θησέως 1, τ.κ. 18454 Νίκαια, Αττική, Ελλάδα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση unescop@otenet.gr

Όροι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στον Διαγωνισμό έχουν όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας και επιπέδου σπουδών.

-Ο Διαγωνισμός αφορά σε τρεις κατηγορίες συμμετεχόντων, με βάση την ηλικία τους, την καταλυτική ημερομηνία υποβολής των έργων:

Α’ Κατηγορία: έως και 20 ετών (μαθητών)

Β΄ Κατηγορία: 21  έως και 30 (νέων)

Γ’ Κατηγορία: 31 και άνω

-Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να γράφουν ο καθένας στη γλώσσα του, ενορθόγραφα, δακτυλογραφημένα και σχετικά με το θέμα.

-Δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 30 στίχους.

-Επιπρόσθετα, θα πρέπει να είναι αδημοσίευτα (είτε αυτό αφορά σε έντυπο είτε σε ηλεκτρονικό μέσο) και να μην εκκρεμεί η συμμετοχή τους σε άλλους ποιητικούς διαγωνισμούς.

-Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετάσχει με ένα και μόνο ποίημα. Σε διαφορετική περίπτωση η συμμετοχή του θα ακυρώνεται.

-Οι νικητές της κάθε κατηγορίας, θα είναι 3 και θα τιμηθούν με ειδική τιμητική πλακέτα και μετάλλιο, σε ειδική εκδήλωση.

-Οι κριτές δεν ανήκουν στα ΔΣ των τριών φορέων

-Η κριτική επιτροπή θα οριστεί από τους φορείς. Πρόεδροι των κριτικών επιτροπών ορίζονται ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, Ιωάννης Μαρωνίτης και ο Πρόεδρος του ΕΠΟΚ, Ηρακλής Ζαχαριάδης, οι οποίοι ΔΕΝ έχουν το δικαίωμα να είναι μέλη της κριτικής επιτροπής.

-Οι συμμετέχοντες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα του έργου τους και μπορούν να τα αναδημοσιεύουν χωρίς κανέναν περιορισμό μετά την πάροδο του διαγωνισμού. Παραχωρούν όμως στους φορείς το  δικαίωμα χρήσης των έργων τους στο πλαίσιο της καμπάνιας για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

-Σε περίπτωση που υπάρξει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, η κριτική επιτροπή και οι διοργανωτές δε φέρουν καμία ευθύνη και έχουν δικαίωμα αποκλεισμού της συμμετοχής.