Ένα πολυτάλαντο πλάσμα, που έχει παίξει σε σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές που αγαπήθηκαν πολύ από τον κόσμο. Μία δυναμική γυναίκα που μας μαγεύει τόσο με την υπέροχη φωνή, όσο και τις ερμηνείες της.  Πατάει στο σανίδι με μπρίο και μοναδική δυναμική.  Χειμαρρώδης στη σκηνή και στη ζωή, η Ελένη Καρακάση αποκαλύπτεται…!

Της Φωτεινής Δημητριάδου

«Νιώθω πολύ τυχερή που με επέλεξε ο Πέτρος για να συμμετέχω φέτος στην παράσταση «Μάλιστα κύριε Ζαμπέτα», γιατί εκτός από μία πετυχημένη δουλειά για μένα είναι πολύ σημαντικό πως είμαστε όλοι και μία πραγματικά πολύ ωραία παρέα!», αναφέρει μιλώντας για την παράσταση που ανεβαίνει στο θέατρο Αλίκη και που αναφέρετε στη ζωή και το έργο του Γιώργου Ζαμπέτα. Γυαλίζουν τα μάτια της από χαρά και συνεχίζει «ξέρεις για μένα είναι πολύ σημαντικό να μπορώ να δουλεύω με ανθρώπους που μπορώ να κάνω και παρέα. Να έρχεται η ώρα να πάω στο θέατρο και να χαίρομαι… Καταλαβαίνεις!»

Τραγουδάς συχνά σε παραστάσεις και η φωνή σου είναι πραγματικά εξαιρετική. Ποια η σχέση σου με τη μουσική;

Το τραγούδι το αγαπάω πολύ, καθώς επίσης και το θέατρο. Το ιδανικό για μένα λοιπόν, είναι να μπορώ να παίζω σε μια παράσταση και να τραγουδάω παράλληλα! Ωστόσο επειδή αυτό δεν είναι πάντα εύκολο, υπήρξαν περίοδοι στη ζωή μου που ασχολούμουν μόνο με το τραγούδι και άλλοι μόνο με το θέατρο. Μπορώ πλέον όμως, να σου πω, πως το τραγούδι είναι η μεγαλύτερη μου αδυναμία, και αυτό το συνειδητοποίησα  σε ηλικία 5 χρονών, που κατάλαβα ότι μπορώ να τραγουδάω και να εκφράζομαι καλλιτεχνικά, σε οποιαδήποτε μορφής τέχνης. Το θέατρο μπήκε στη ζωή μου αρκετά αργότερα, στα 14 μου. Ήταν θυμάμαι σε μία σχολική παράσταση, που με είδε η Κάρμεν Ρουγκέρη να παίζω και να τραγουδάω και μου πρότεινε να μπω στην θεατρική ομάδα που είχε. Φυσικά αργότερα παρηκολούθησα και Δραματική Σχολή για να ενισχύσω την υποκριτική του κλασικού τραγουδιού, γιατί με ενδιέφερε να ασχοληθώ με την Όπερα!

Εκτός από το θέατρο σε συναντάμε φέτος και στην τηλεόραση, με το καθημερινό σίριαλ Παρθένα Ζωή…

Ναι, ναι! Ήταν κάτι που έγινε ξαφνικά, και σε φάση που δεν το περίμενα. Με πήρε τηλέφωνο μια μέρα, ο Γιάννης Καραγιάννης, με τον οποίο μας συνδέει βαθιά φιλία, και μου το πρότεινε. Δεν μπορούσα να πω όχι… Στην αρχή ξέραμε πως ή συμμετοχή μου θα είναι για έξι επεισόδια, όμως θα παραταθεί. Ευτυχής συγκυρία και ακόμα πιο ευτυχής η συνύπαρξη με τους συναδέλφους. Γνωρίζω και αγαπώ πολλά χρόνια τη Χριστίνα Τσάφου με την οποία είμαστε μαζί και στο θέατρο, αλλά και την Τζένη Μπότση. Πέραν αυτού είναι ευτυχία για μένα και η γνωριμία μου με τόσους νέους συναδέλφους, Αισθάνομαι πως αγαπιόμαστε. Όλοι με αγκάλιασαν από το πρώτο λεπτό, αισθάνθηκα άνετα και είναι τιμή μου που μπήκα ξαφνικά σε μια πετυχημένη σειρά!

Στο σίριαλ υποδύεσαι την Μπούντρου. Τι θέλει τελική η κακιά Μπουντρού από τη ζωή της Χρυσάνθης;

Πολύ απλά θέλει να της… φάει το φούρνο, καθώς χάνει τον δικό της. Η Μπούντρου είναι κακιά – τουλάχιστον στην αρχή!

Δελεαστικός ρόλος;

Τον λατρεύω! Είναι γοητευτικό να υποδύεσαι έναν κακό χαρακτήρα.

Σε ιντριγκάρουν δηλαδή οι κόντρα ρόλοι;

Εννοείται! Ότι είναι κόντρα σε μένα και στον χαρακτήρα μου φυσικά και με ιντριγκάρει πάντα!

Ποιο είδος θεάτρου σε αντιπροσωπεύει;

Το Μουσικό θέατρο είναι αυτό που με αντιπροσωπεύει 100%. Αλλά και τα άλλα είδη του θεάτρου τα υπηρετώ με αγάπη γιατί αγαπάω πολύ αυτό που κάνω.

Τι σε ενδιαφέρει περισσότερο η κριτική του κόσμου ή η κριτική κάποιων κριτικών θεάτρου;

Όλες οι κριτικές με ενδιαφέρουν και τις  ασπάζομαι. Όταν όμως δω ότι υπάρχει κάποια  κακεντρέχεια τότε αδιαφορώ, δεν δίνω καμμιά σημασία!

Πού δίνεις περισσότερη βάση στην καλλιτεχνική επιτυχία ενός έργου ή στην ταμιακή είσπραξη;

Και στα δύο, γιατί το ένα συμπληρώνει το άλλο!

Τι θεωρείς ποιο σημαντικό και πολύτιμο στη ζωή  σου;

Η υγεία η δική μου και των ανθρώπων που είναι γύρω μου.

Ποια η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου;

Να είμαι σε καλές δουλειές και να μπορώ να ξεχωρίζω! Αυτή είναι η φιλοδοξία μου…

Κλείνοντας πιστεύεις οτι το Σ.Ε.Η. είναι δίπλα στον ηθοποιό όταν τον χρειάζεται ή έχει μόνο συνδικαλιστικό χαρακτήρα;

Σε γενικές γραμμές το Σ.Ε.Η. είναι δίπλα στον ηθοποιό όταν υπάρχει ανάγκη. Βέβαια, πολλά πράγματα πρέπει να αλλάξουν και σε αυτό φταίμε και εμείς οι ηθοποιοί που δεν ασχολούμαστε καθόλου!