Στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για τις Απόκριες θα πραγματοποιηθούν μουσικοί περίπατοι από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του δήμου, εκδηλώσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη, στα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και ποικίλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Παράλληλα, για φέτος ο Δήμος Πειραιά, έχει δημιουργήσει ξεχωριστές αποκριάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά που φοιτούν στα 7 Ειδικά σχολεία της πόλης, προκειμένου να διασκεδάσουν και να ζήσουν όμορφες στιγμές.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα με το πέταγμα του χαρταετού στη Φρεαττύδα, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και μουσική, δωρεάν για όλους μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Σημειώνεται ότι όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά, είναι δωρεάν.
 
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι το εξής:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 |11:00-14:00

Πεζόδρομος Σωτήρος Διός

Οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν με χορό, μουσική, φουσκωτά, διαδραστικά παιχνίδια, face painting, μαγειρική, θεατρικό παιχνίδι, σόου με Μάγο, ενώ θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό και αποκριάτικη μάσκα στα αποκριάτικα εργαστήρια. Θα προσφερθούν κεράσματα για όλους. Το πάρτυ στη Σωτήρος Διός θα κορυφωθεί με τη μεγάλη συναυλία του δημοφιλούς συγκροτήματος «48 ώρες».

Αγίου Ελευθερίου και Σερίφου

Τα παιδιά της πόλης μας θα μπουν στο πνεύμα του Καρναβαλιού με αποκριάτικη μουσική, χορό, ομαδικά αποκριάτικα παιχνίδια, φουσκωτό παιχνίδι, μπαλονοκατασκευές και κατασκευή χαρταετού μινιατούρας.

Παλαμηδίου και Παύλου Μελά

Οι μικροί φίλοι θα διασκεδάσουν με μουσική και χορό, face painting, Mega Lego, Φουσκωτό παιχνίδι και θα δημιουργήσουν τον δικό τους χαρταετό μινιατούρα. Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Αποκριάτικοι μουσικοί περίπατοι από την Φιλαρμονική Ορχήστρα

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

13/2/2018 |17:30 Ακτή Θεμιστοκλέους ύψος Νοσοκομείου Μεταξά

15/2/2018|17:30 Σωτήρος Διός

18/2/2018 |11:30 Ειρήνης και Σμολένσκυ & 12:30 πλατείες Καρπάθου και Σερφιώτου.

Αποκριάτικες μάσκες για παιδιά στη Δημοτική Πινακοθήκη

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 |17:00-20:30

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το σωματείο Διόνυσος, προσκαλούν το κοινό στο αποκριάτικο εργαστήριο κατασκευής μασκών. Το αποκριάτικο εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Όσα παιδιά επιθυμούν, μπορούν, να έρθουν μεταμφιεσμένα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από αποκριάτικα τραγούδια. Είσοδος Ελεύθερη. Τηλ. επικ. 210-4101400-402.

Στο πνεύμα του Καρναβαλιού θα μπουν τα παιδιά όλων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά, με πληθώρα χαρούμενων αποκριάτικων δραστηριοτήτων. Επίσης τα μέλη των 11 Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης θα διασκεδάσουν με μουσική, χορό και φαγητό στις αποκριάτικες εκδηλώσεις τους.

Καθαρά Δευτέρα -Σαρακοστιανό γλέντι στη Φρεαττύδα
Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018 | 10:30

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, σαρακοστιανά εδέσματα, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας, από τις 10:30 το πρωί, δωρεάν για όλους, μετά από χορηγία της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ανοίξει τη γιορτή με αποκριάτικες μελωδίες, ενώ στη συνέχεια χορευτικό συγκρότημα της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια», θα διασκεδάσει τον κόσμο. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα μεταφερθεί στο 1ο Λύκειο Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).