Κάθε νύφη την ημέρα του γάμου της, επιθυμεί να είναι λαμπερή για τη σημαντικότερη στιγμή της ζωής της.

Μέσα στις προετοιμασίες του γάμου συμπεριλαμβάνεται και η φροντίδα του δέρματος. Λόγω έλλειψης χρόνου οι παρακάτω θεραπείες μπορούν να γίνουν χωρίς να χρειαστεί να αναβάλλει τις υποχρεώσεις που θα έχει έως και την τελευταία στιγμή. Οι προτεινόμενες θεραπείες έχουν από μηδαμινό έως μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Δύο εβδομάδες νωρίτερα:

  • BOTOX: Είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης. Περιλαμβάνει μια σειρά από μικροσκοπικές εγχύσεις με BOTOX-VISTABEL στην περιοχή του προσώπου. Είναι η Νο 1 θεραπεία σε όλο τον κόσμο μιας και συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, αναστρέψιμο αποτέλεσμα, καμία παρενέργεια και χαμηλό κόστος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα.
  • ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Εφαρμόζεται με την έγχυση στο μεσόδερμα πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος. Δηλαδή, η έγχυση γίνεται μεταξύ επιδερμίδας και χορίου μέσα στη βασική στοιβάδα της επιδερμίδας (όπου γίνεται η ανανέωση των επιδερμιδικών κυττάρων), αλλά και στο χόριο (όπου βρίσκονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης) Θεωρείται ως η καλύτερη μέθοδος της αισθητικής ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, της δερματικής χαλάρωσης και των ρυτίδων του προσώπου.

Μια εβδομάδα νωρίτερα:

  • ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ: Σκοπό έχει την απομάκρυνσή των ρύπων και του σμήγματος από το δέρμα.

Ένα υγιές δέρμα έχει ανάγκη από καθαρισμό προσώπου κάθε

τέσσερις έως έξι μήνες για να παραμείνει λαμπερό και λείο.

  • ΑΗΑ(ΟΞΕΑ ΦΡΟΥΤΩΝ): Είναι γνωστό ότι τα οξέα φρούτων μειώνουν τις συνεκτικές δυνάμεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης. Η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και υγιή όψη, ενώ γίνεται περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική.

Θεραπείες «τελευταίας στιγμής»:

  • ΜΗ ΕΝΕΣΙΜΗ ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ: Eίναι μια νέα, ανώδυνη τεχνική που καταργεί τη χρήση της βελόνας. Eξασφαλίζει ικανοποιητικά αποτελέσματα κατά του αφυδατωμένου και ταλαιπωρημένου δέρματος γιατί επιτυγχάνει βαθιά ενυδάτωση και βελτιώνει το σφρίγος και τον τόνο του δέρματος.Η διείσδυση των ουσιών επιτυγχάνεται με την εφαρμογή ειδικά ρυθμισμένων μικρορευμάτων στην προς θεραπεία περιοχή, η οποία ταυτόχρονα ψύχεται μέσω της κεφαλής του μηχανήματος.
  • MICRODERMABRATIONECOPEEL: Aποκαθιστά και αναπλάθει τις εσωτερικές φυσιολογικές λειτουργίες και δομές του δέρματος σε βάθος (όχι μόνον την επιδερμίδα εξωτερικά) για ουσιαστική βελτίωση από μέσα προς τα έξω. Επιτυγχάνεται αναζωογόνηση θαμπού, ξηρού και σκληρού δέρματος, βαθύς καθαρισμός καί μείωση λιπαρότητας της επιδερμίδας
  • ΕCOPEEL DIAMOND: Το ecopeel αναβαθμίζεται και συνεχίζει να προσφέρει τα ίδια θεαματικά αποτελέσματα ανάπλασης προσώπου και σώματος συνδυάζοντας νέα σειρά διαμαντένιων κεφαλών κοπής laser. Η μέθοδος πραγματοποιείται με τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου μηχανήματος, που στην άκρη του έχει ένα κύλινδρο από ανοξείδωτο ατσάλι, στον οποίο έχουν συγκολληθεί βιομηχανοποιημένα διαμάντια, ώστε να δημιουργείται επιφάνεια απόξεσης. Ο κύλινδρος αυτός περιστρέφεται με ταχύτητα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, συρρικνώνει τους πόρους και αφήνει την επιδερμίδα λεία και καθαρή. Επιπλέον, ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη δημιουργία νέας, σφριγηλής και ελαστικής επιδερμίδας.
  • OxyGeneo™:Είναι η one-stop περιποίηση προσώπου που απαλύνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων , αναζωογονεί το θαμπό και άτονο δέρμα και προσφέρει ένα ορατά λαμπερό και υγιές δέρμα.Διοχετεύει οξυγόνο στην περιοχή θεραπείας, απολεπίζει το δέρμα και δημιουργεί το βέλτιστο περιβάλλον για τη διοχέτευση και απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών ουσιών τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD

Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com