Η ομάδα Artika ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων με δύο πρωτότυπες δράσεις για βρέφη και παιδιά.

Το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία που μετατρέπει σχολικά κτίρια σε κέντρα πολιτισμού και συνάντησης για όλους τους κατοίκους των γειτονιών, φιλοξενώντας δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες. Οι δράσεις που θα πραγματοποιήσει η Artika, είναι:

  1. 1. Αφύπνιση των αισθήσεων: “Βόλτα στον κήπο”

Η Artika, η ομάδα που έφερε το θέατρο για τις πολύ μικρές ηλικίες στην Ελλάδα, καλεί παιδιά ηλικίας 2 έως 3 χρονών μαζί με το συνοδό τους, σε μία «βόλτα στον κήπο»! Μέσα από 14 συναντήσεις, τα παιδιά θα βρεθούν σε ένα κλίμα ευχάριστο και ασφαλές όπου θα έχουν την ευκαιρία, χρησιμοποιώντας υλικά του θεάτρου, να οξύνουν τη δημιουργικότητα και τις αισθήσεις τους μέσα από την έκθεσή τους σε πρωτότυπες ιδέες, δράσεις και αναπαραστάσεις.

Ημέρα και ώρα: Κάθε Πέμπτη (από 8 Φεβρουαρίου), 5.15μμ – 6.00μμ

  1. Χορωδία – Ομαδικό Τραγούδι

Ο λόγος είναι το τραγούδι! Η Artika αγαπά το τραγούδι και με αυτή τη δράση στοχεύει να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την τέχνη της φωνής και της μουσικής, μέσα από την ομαδικότητα που προσφέρει η χορωδία. Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών που θέλουν να τραγουδήσουν, ή που θέλουν να δοκιμάσουν να εκφραστούν με αυτό τον τρόπο, μπορούν να συμμετέχουν στη δράση αυτή όπου, με τρόπο οικείο, εμπειρικό και βιωματικό θα μπορέσουν να γνωρίσουν τα μυστικά του τραγουδιού και να οξύνουν την ακουστική τους αντίληψη.

Ημέρα και ώρα: Κάθε Πέμπτη (από 8 Φεβρουαρίου), 4.00μμ – 5.00μμ

 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Για δήλωση συμμετοχής παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επισκεφθούν το www.athensopenschools.gr ή να καλέσουν στο 210 5277089.

Οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership.

Facebook:

https://www.facebook.com/athensopenschools/