Φέτος τις γιορτές εκτός από το μενού, τις προετοιμασίες και τα ψώνια, μην αμελήσετε και τον εαυτό σας! Ψάξαμε και βρήκαμε, μερικές από τις πιο ασφαλείς και ανώδυνες τεχνικές, για να λαμπερό πρόσωπο που θα κλέψει τις εντυπώσεις!

ΒΟΤΟΧ-VISTABEL- DYSPORT

Τι είναι;

Είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης. Περιλαμβάνει μια σειρά από μικροσκοπικές εγχύσεις με BOTOX-VISTABEL- DYSPORT στην περιοχή του προσώπου από εξειδικευμένο και ειδικά εκπαιδευμένο – και μόνον- Ιατρό Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό και συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, αναστρέψιμο αποτέλεσμα, καμία παρενέργεια και χαμηλό κόστος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα.

Είναι ασφαλές;

Έχει εξαιρετικό προφίλ ασφαλείας, μιας και χρησιμοποιείται για περισσότερα από 20 χρόνια. Το τεράστιο ιστορικό του φαρμάκου χωρίς παρενέργειες, παρέχει από μόνο του τις απαραίτητες εγγυήσεις για την ασφάλειά του, σε συνδυασμό πάντοτε με την τεχνογνωσία και την κατάρτιση του ιατρού σας.

Φυσικά, το φάρμακο είναι εγκεκριμένο και από τον ΕΟΦ, για τη θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης, έγκριση που έχει δοθεί και από τις μεγαλύτερες και αυστηρότερες κρατικές αρχές.

 

Θα διατηρήσω την εκφραστικότητά μου;

Η θεραπεία- όταν γίνεται σωστά και με τα σωστά φάρμακα- δεν αλλοιώνει καθόλου τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ούτε θα προδώσει το είδος της θεραπείας, καθώς το αποτέλεσμα έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε δύο εβδομάδες από την ημέρα της θεραπείας.

Υπάρχουν παρενέργειες από τη θεραπεία ;

Η δράση του φαρμάκου είναι πλήρως αναστρέψιμη και έτσι δεν μπορούμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε μόνιμη παρενέργεια.

Τι θα γίνει αν αποφασίσω να σταματήσω τη θεραπεία μου ;

Η διακοπή της θεραπείας σημαίνει ότι μετά την παρέλευση της δράσης του φαρμάκου, οι μύες που είχαν αδρανήσει επανακτούν την κινητικότητά τους με αποτέλεσμα το πρόσωπο να επανέρχεται στην προ της θεραπείας κατάστασή του.

Πόσες φορές μπορώ να κάνω;

Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η θεραπεία αυτή δεν έχει περιορισμούς. Δηλαδή όσες φορές και αν προχωρήσει κανείς στη θεραπεία το αποτέλεσμα παραμένει πάντα το ίδιο χωρίς την παραμικρή απόκλιση στην αποτελεσματικότητά του.

 

Πονάει η θεραπεία ;

Η θεραπεία είναι μια από τις πιο ανώδυνες θεραπείες με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας.

Πόσο διαρκεί;

Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν τέσσερις-έξι μήνες, ενώ η διαδικασία μόλις δέκα λεπτά. Η ποσότητα του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να καθοριστεί από έναν ειδικά εκπαιδευμένο Ιατρό Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει τα ακριβή σημεία, στα οποία θα γίνει η θεραπεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ  Απόλυτα συμβατό υλικό με τον οργανισμό (Restylane, Juvederm).

Κυκλοφορεί στο εμπόριο με τη μορφή gel, παρασκευάζεται συνθετικά και όχι από την επεξεργασία ζωικών προϊόντων. Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του δέρματος, που φυσιολογικά υπάρχει σε όλους μας, αλλά η παρουσία του μειώνεται με την πάροδο των ετών.

Το υλικό αυτό ενίεται αμέσως κάτω από το δέρμα με λεπτότατες βελόνες. Δεν απαιτούνται τεστ ευαισθησίας, το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί αρκετούς μήνες (έως και 1 χρόνο).

Πρόκειται για υλικά, τα οποία ενίονται εντός του δέρματος με σκοπό να βελτιώσουν τις λεπτές ή τις βαθιές ρυτίδες, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά (μήλα), τον όγκο των χειλιών, τις ατροφίες και την απώλεια όγκου ή την εμφάνιση των ουλών, τις λεπτές ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD

Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com