Είναι ένα από τα ζευγάρια, που όταν τους δεις, θες αμέσως να τους κάνεις φίλους σου! Άνετοι, φιλικοί, έξυπνοι, εργατικοί, πετυχημένοι σε αυτό που κάνουν και κυρίως… ανατρεπτικοί! Ο Στέλιος και η Μαρία, το ζευγάρι που κρύβεται πίσω από το επιτυχημένο, Karousos Ladies & Gentlemen στο Χατζηκυριάκειο του Πειραιά, δεν είναι τυχαία στην κορυφή! Δουλεύουν συνεχώς, ενημερώνονται με κάθε ευκαιρία και για αυτό, όταν περάσεις την πόρτα τους, δεν μπορείς παρά να τους εμπιστευτείς με κλειστά μάτια!

Μετράτε αρκετά χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο. Πώς προέκυψε η απόφαση να ασχοληθείτε με την κομμωτική;

Ήταν τυχαία ως επιλογή, αλλά δεν χρειάστηκε καιρός για να καταλάβουμε πως έχουμε γεννηθεί για να κουρεύουμε! Ο κόσμος το νιώθει όταν δουλεύεις με μεράκι και αγάπη και έτσι η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει, αν σ’ αγαπήσει ο κόσμος, αρκεί να τον σεβαστείς.

Ήταν η δουλειά που σας έκανε να γίνετε ζευγάρι και στη ζωή ή η κοινή σας ζωή που σας οδήγησε στην κομμωτική;

Η αγάπη για την δουλειά μας, μας έσμιξε και στη ζωή! Να φανταστείτε ότι από αγγελία γίναμε συνεργάτες και από τότε, δεν μπορούμε να φανταστούμε την ζωή μας διαφορετικά!

Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας, να συνυπάρχει ένα ζευγάρι επαγγελματικά;

Δεν μπορούμε να σου πούμε με σιγουριά, μην πάρουμε και κανέναν στον λαιμό μας (χαχα). Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ όμορφο να μπορείς να μοιραστείς με τον άνθρωπο σου, τις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες και ειδικά στη δουλειά μας που απαιτεί πολύ κόπο και χρόνο. Ο άνθρωπος σου πρέπει να είναι εκεί να σε τραβήξει μαζί του στην εξέλιξη!

Έμφυτο ταλέντο, συνεχή εξάσκηση. Τι από τα δυο, αν όχι ο συνδυασμός, οδηγεί στην επιτυχία;

Το ταλέντο πάντα σε απογειώνει, αρκεί να το εξελίξεις. Πάντα πρέπει να ανανεώνεις τις γνώσεις σου, να είσαι δεκτικός στο καινούριο, να μην θεωρείς ότι τα ξέρεις όλα. Πάντα ένα σεμινάριο έχει να σου προσφέρει κάτι, είτε αυτό είναι γνώσεις, είτε ανανέωση.

Πιστεύετε ότι οι  Ελληνίδες έχουν επίγνωση για το τι τους ταιριάζει; Τολμούν έντονες αλλαγές στα μαλλιά τους;

Πιστεύουμε ότι έχουν κουραστεί. Τα social media επίσης, έχουν μπερδέψει τις γυναίκες, γιατί βλέποντας μια ωραία φωτογραφία το μόνο που μπορούν να σκεφτούν «αυτό θέλω στα μαλλιά μου». Χρειάζονται όμως, καθοδήγηση ως προς το τι ανάγκες έχουν τα μαλλιά τους ή τι αναδεικνύει την προσωπικότητα τους. Όταν ο δημιουργός τολμάει, οι γυναίκες απλά τον εμπιστεύονται!

Έχει συμβεί πότε ο πελάτης να έχει αντίθετη άποψη από εσάς για το χτένισμα ή το κούρεμα για παράδειγμα; Πως διαχειρίζεστε κάτι τέτοιο;

Έχει συμβεί ο πελάτης να είναι αγανακτισμένος, γιατί κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τις ανάγκες του. Όταν όμως, είσαι σίγουρος για την δουλειά σου, τότε με λίγη κουβέντα και πολύ τεχνογνωσία,σίγουρα θα σε εμπιστευτεί!

Σας συναντάμε πλέον, σε έναν νέο πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο, χώρο. Πως προέκυψε η «μετακόμιση» αυτή;

Η ομάδα μας έχει μεγαλώσει και οι απαιτήσεις επίσης. Χρειαζόμασταν μεγαλύτερο χώρο για να εξυπηρετήσουμε τον κόσμο μας. Πάντα κάθε μας βήμα γίνεται σύμφωνα με την ανάπτυξη που έχει η επιχείρηση μας.

Τι περισσότερο παρέχει στον πελάτη ο νέος χώρος του Karousos Barber Shop;

Έχουμε φτιάξει ένα ολοκληρωμένο σύστημα, ώστε ο άντρας να μην χρειαστεί να μετακινηθεί και να απολαμβάνει κούρεμα-ξύρισμα-λούσιμο σε μια μόνο θέση. Οι γυναίκες απολαμβάνουν την ηρεμία τους στον επάνω όροφο σε ένα ζεστό περιβάλλον με νέες θεραπείες, υπηρεσίες χρώματος και εξειδικευμένα κουρέματα και χτενίσματα!

Πρόκειται για έναν urban χώρο, με έντονα mainstream στοιχεία. Κάτι που μπορεί κανείς να συναντήσει και στις δουλειές σας. Τι είναι αυτό που σας εμπνέει;

Μας αρέσει το διαφορετικό. Μας αρέσει να κάνουμε το κλασσικό, με πινελιές από διαφορετικές δεκαετίες, είτε παλιάς εποχής, είτε μοντέρνες.

Εκτός από τις υπηρεσίες κομμωτικής που προσφέρετε στο κομμωτήριο, κάνετε και σεμινάρια… Τι μπορεί κανείς να μάθει, παρακολουθώντας ένα από αυτά;

Κάνουμε σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός των σεμιναρίων είναι επιτύχουμε περισσότερη τεχνογνωσία στον κλάδο μας. Παρουσιάζουμε όλες τις τεχνικές που αφορούν το barbering (χτένα ψαλίδι, χτένα μηχανή, flat toper, γεωμετρία, χτένισμα – styling). Επίσης, έχουμε εντάξει στα σεμινάρια και γυναικεία κοντά κουρέματα, με τεχνικές barbering. Είναι κάτι πρωτοποριακό και ταυτόχρονα και πολύ εντυπωσιακό!

Που γίνονται και πως μπορεί κάποιος να κλείσει μία θέση;

Έχουμε την τιμή να είμαστε ambassador στην Schwarzkopf και με την νέα χρονιά, θα έχουμε πολλές ευχάριστες εκπλήξεις να παρουσιάσουμε! Επίσης, κάνουμε prive σεμινάρια και στον χώρο μας. Είναι έως 7 ατόμων με παρουσίαση και workshop. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας τηλεφωνικά και να ενημερώνονται από τις σελίδες για τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

Αν σας ζητούσαμε να μας κατευθύνετε ως προς τις τάσεις που επιτάσσει η μόδα για φέτος το χειμώνα, όσον αφορά στους άνδρες αλλά και στις γυναίκες, ποιες θα οι συμβουλές σας;

Η μόδα είναι κάτι υποκειμενικό. Πρέπει πάντα να τολμάμε, αλλά να μην χάνουμε την προσωπικότητα μας, αντιθέτως να τονίζουμε τα όμορφα στοιχεία μας. Η συμβουλή που θα δίναμε είναι να αφεθείτε ελεύθερα στα χέρια τον ειδικών. Άλλωστε εμείς δημιουργούμε μόδα!

Ποια είναι η ευχή σας για τη νέα χρονιά και τι θα θέλατε να σας φέρει το 2018 σε επαγγελματικό αλλά και σε προσωπικό επίπεδο;

Πάνω από όλα να ευχηθούμε σε όλο τον κόσμο, υγεία και ευτυχία! Σε επαγγελματικό επίπεδο, το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι τα όνειρα και οι κόποι να ανταμειφθούν. Σε προσωπικό επίπεδο το μόνο που μας ενδιαφέρει, είναι οι άνθρωποι που αγαπάμε να είναι καλά και πόσο δε μάλλον, τα δυο αγγελούδια μας, που ολοκλήρωσαν την ευτυχία μας!

Λεωφόρος Χατζηκυριακού 113, Πειραιάς. Τ: 2104530535 FB: Karousos Ladies & Gentlemen