Καλά τα ρούχα, καλά και τα παπούτσια, καλά και τα εντυπωσιακά χτενίσματα, αλλά κορίτσια, χωρίς προσεγμένο μακιγιάζ, εντυπωσιακές εμφανίσεις δύσκολα γίνονται! Και ένα προσεγμένο μακιγιάζ, πιστέψτε με, δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση! Η Κωνσταντίνα Γιώτη, ιδιοκτήτρια του Icon Beauty, μας δίνει όλες τις απαραίτητες οδηγίες για να το κάνετε παιχνιδάκι!

Primer: Πάντα σε καθαρό δέρμα εφαρμόζετε το primer. Εάν πρόκειται για πρωινό βάψιμο, μην παραλείψετε ποτέ την αντιηλιακή κρέμα είτε μόνη της σα βάση για το μακιγιάζ, είτε μέσα στην ενυδατική ή στο primer.

Makeup ή foundation: Επιλέξτε την σωστή απόχρωση, για ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, που να εναρμονίζεται στο χρώμα του δέρματός σας. Βάλτε πρώτα το makeup σας και μετά βάψετε τα μάτια σας και όχι το αντίστροφο.

Concealer: Συνήθως χρησιμοποιείται μετά το makeup και κυρίως κάτω από τα μάτια, για να δώσει λάμψη στο βλέμμα. Επιλέξτε απόχρωση που να ταιριάζει στο δέρμα σας, αλλά να είναι έναν με δύο τόνους ανοιχτότερη από το makeup σας.

Contouring: Αξιοποιώντας σωστά την τεχνική των φωτοσκιάσεων μπορούμε να «σμιλεύσουμε» το πρόσωπό μας και να αναδείξουμε τα δυνατά του χαρακτηριστικά, κρύβοντας παράλληλα τυχόν ατέλειες. Ο βασικός κανόνας είναι πως φωτίζουμε τα στοιχεία που θέλουμε να τονίσουμε, ενώ σκιάζουμε τα σημεία που επιθυμούμε να κρύψουμε. Θα χρειαστείτε ένα πιο σκούρο από τον τόνο της επιδερμίδας σας ματ προϊόν, όπως ένα ρουζ σε γήινη απόχρωση ή ένα bronzer, και ένα highlighter σε οποιαδήποτε μορφή.

Μάτια: Το πώς θα βάψετε τα μάτια εξαρτάται από το look που θέλετε να πετύχετε, την εποχή, την ώρα που βάφεστε, καθώς και την περίσταση. Στα μάτια συνήθως εφαρμόζετε πρώτα τη σκιά, μετά το μολύβι ή το eyeliner για να τονίσετε το περίγραμμά τους και στο τέλος τη μάσκαρα.

Χείλη: Έχετε τα χείλη σας πάντα καλά ενυδατωμένα, ώστε να έχετε μία υγιή όψη, χωρίς ξεφλουδίσματα και σκασίματα. Μην ξεχνάτε ποτέ το περίγραμμα των χειλιών, γιατί αποτελεί τα «όρια» εντός των οποίων θα βάψετε τα χείλη σας, αλλά και κυρίως γιατί σας βοηθάει να διορθώσετε ατέλειες των χειλιών σας.

Ρουζ: Το ρουζ τοποθετείται συνήθως αφού χαμογελάστε έντονα, πάνω στα «μήλα» του προσώπου και το σβήνετε προς τα αυτιά και τους κροτάφους. Προσοχή στην ποσότητα!

Πούδρα: Τελευταίο βήμα, για ένα ομοιόμορφο μακιγιάζ αποτελεί η πούδρα, την οποία καλά είναι να τη βάζετε με ένα πινέλο. Μια διάφανη πούδρα θα τελειοποιήσει το μακιγιάζ σας και θα έχει πιο φυσικό αποτέλεσμα.

Κλείστε εγκαίρως το ραντεβού σας, για το μακιγιάζ των γιορτών!

Σωτήρος & Καραΐσκου 129, Πειραιάς. T: 2104127734 FB: Icon Beauty- The Art of Beauty Instagram: Iconbeauty_