Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και εκθέσεις, που αξίζουν την προσοχή σας!

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στην Παιδική Σκηνή την εμβληματική παράσταση του Δήμου Αβδελιώδη, «Ο Μεγαλέξανδρος Νικάει τον Δράκο». Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ανανεωμένη μορφή της παράστασης, η οποία συνδυάζει τη μαγεία του αυθεντικού θεάτρου με τη γοητεία του θεάτρου Σκιών. Από 19/11/2017 έως 25/02/2018, στις 11:00 & 15:00.

Θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της τέχνης, η μοναδική τρισδιάστατη εικαστική πρόταση «Van Gogh Alive – the experience», ήρθε στην Αθήνα για τέσσερις μήνες και συγκεκριμένα στον εκθεσιακό χώρο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από τις 7 Νοεμβρίου 2017 έως και τις 5 Μαρτίου 2018.

Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Τζένη Καρέζη», μία ομάδα καταξιωμένων συντελεστών κι εννέα ηθοποιοί και μουσικοί συναντιούνται και παίζουν με τις έξυπνες, ευαίσθητες και ανατρεπτικές ιστορίες του, Μπερνάρ Φριό. «Ιστορίες Άνω Κάτω», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Μαρίας Σαββίδου και μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου. Από τις 12 Νοεμβρίου έως και την 1 Απριλίου 2018.

Το Balkan Fest για 8η χρονιά παρουσιάζει μια ακόμη γιορτή για την αλληλεγγύη και τον πολιτισμό. Για δύο βραδιές οι επισκέπτες του πολυχώρου WE θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» στις πόλεις της Βαλκανικής χερσονήσου, να γευτούν νοστιμιές της Βαλκανικής κουζίνας και να διασκεδάσουν με μουσικές και ήχους βαλκανικούς!
16 & 17 Φεβρουαρίου από τις 20:00.

«Η Γραμμή» του Ισραέλ Χόροβιτς, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη, στο θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», από 16 Δεκέμβρη, κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00. Πέντε άνθρωποι μπαίνουν στη σειρά, πίσω από μια γραμμή και περιμένουν κρατώντας τα προσχήματα μιας κόσμιας συμπεριφοράς, που γρήγορα εξελίσσεται σε ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες, μια άγρια «ανθρωποφαγία».

Ο Κώστας Μακεδόνας, παρέα με τη Ζωή Παπαδοπούλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς θα σας ταξιδέψει σε λαϊκά μονοπάτια και σας καλεί να γιορτάσετε μαζί την παραμονή των Χριστουγέννων στο Κρεμλίνο, στο κέντρο του Πειραιά!