Η καρδιά της πρωτεύουσας υποδέχεται σήμερα και αύριο για 8η συνεχή χρονιά το Athens Bar Show. Πρόκειται για μία έκθεση που έγινε θεσμός και έχει στόχο να αναδέψει γνώση, εμπειρίες, ψυχαγωγία και εκμάθηση, με αμέτρητα προϊόντα, υλικά και γεύσεις. Η εν λόγω έκθεση λαμβάνει χώρα στην Τεχνόπολη και απευθύνεται σε ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και μπαρ, άτομα που εργάζονται στον κλάδο και φοιτητές που σπουδάζουν σε τουριστικά επαγγέλματα.

Στα 40 περίπτερα προβάλονται ελληνικά προϊόντα όπως ούζο, μαστίχα, τσίπουρο και ρακί αλλά και νέα προϊόντα. Την έκθεση διοργανώνει η εταιρία bar academy όπου εκτός των άλλων εκπαιδεύει μπάρμαν και μπαρίστα.

Η αγορά εισιτηρίων στην είσοδο είναι 30 ευρώ και οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10 το πρωϊ έως τις 7 το απόγευμα.

Εκτός από την Ελλάδα συμμετέχουν και οι Ισπανία, Ιταλία και Κύπρος. Κάθε εταιρία παρουσιάζει τα προϊόντα της και προτάσεις κοκτέιλ, ενώ στα περίπτερα γίνονται διάφορες γευσιγνωσίες.

Πέρυσι επισκέφθηκαν την έκθεση 8 χιλιάδες, ενώ φέτος αναμένεται να ξεπεράσει αυτό το νούμερο. Η διοργάνωση έχει ως σκοπό να δικτυωθούν οι Έλληνες επαγγελματίες των μπαρ με συναδέλφους από τον υπόλοιπο κόσμο.
Το Athens Bar Show κάθε χρόνο αποκτά τις καλύτερες κριτικές από εγχώριους και διεθνής εμπειρογνώμονες, τόσο για τον τρόπο διεξαγωγής και την ενέργεια που αποπνέει, όσο και για την σπουδαιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και παρουσιαζόμενων προϊόντων, γι’ αυτό και θεωρείται από τα πιο σημαντικά bar show στον κόσμο και το μεγαλύτερο στην Μεσόγειο.