Στην κεντρική αίθουσα της Μεγάλης Βρετάνιας, θα συγκεντρωθεί και φέτος η αφρόκρεμα των ερυθρών κρασιών της ελληνικής αγοράς, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου. Οι κορυφαίοι Έλληνες παραγωγοί θα σας περιμένουν με το ερυθρό κρασί-ναυαρχίδα τους και μια σειρά από σπάνιες ετικέτες από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 8.00μμ, ενώ οι σημαντικότεροι εισαγωγείς θα φέρουν ορισμένες από τις καλύτερες ετικέτες του διεθνούς αμπελώνα.

Έτσι, πληρώνοντας €40, ο επισκέπτης παραλαμβάνει ένα μπλοκ με δέκα «επιταγών» αξίας €3 έκαστη τις οποίες εξαργυρώνει στα σταντ των εκθετών, δοκιμάζοντας σπουδαία κρασιά στο κόστος τους, κρασιά που υπό άλλες συνθήκες δεν είναι απλώς απαγορευτικά λόγω τιμής αλλά επιπλέον δεν είναι εύκολα προσβάσιμα και σίγουρα όχι στις μεγάλες οινικές εκθέσεις. Ενώ, όπως κάθε χρονιά, πολλά από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν δοκιμή.

Κάθε κρασί (δόση των 50ml) κοστίζει μία ή περισσότερες «επιταγές», ανάλογα με το κόστος του, σύμφωνα με τον ίδιο τον εκθέτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κρασιά με τιμή γύρω στα €100 στην κάβα θα μπορούν να δοκιμαστούν με μόνο δύο «επιταγές».

Φυσικά υπάρχει και η επιλογή του VIP Pass. Η κάρτα αυτή που κοστίζει €120 δίνει πρόσβαση στο VIP Lounge που θα λειτουργεί στην διπλανή Golden Room. Εκεί θα μπορεί κανείς να ξεκουράζεται, να απολαμβάνει σαμπάνια, καφέ και να τρώει κάτι ελαφρύ κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Επιπλέον οι κάτοχοι του VIP Pass έχουν δύο μπλοκάκια «επιταγών», ενώ μπορούν να κλείσουν την συμμετοχή τους στις γευσιγνωσίες ή το δείπνο με έκπτωση 20% (εφόσον φυσικά κλείσουν έγκαιρα τη θέση τους).

Παράλληλα με το main event, φέτος θα λάβουν χώρα δύο πολύ ενδιαφέρουσες γευσιγνωσίες. Η πρώτη έχει σαν θέμα «All about Syrah» και διοργανώνεται από το FNL Guide σε συνεργασία με το κορυφαίο Danai Beach Resort & Villas που πέρσι κέρδισε το βραβείο της καλύτερης κάβας στη χώρα στο πλαίσιο των FNL Best Restaurant Awards! O κορυφαίος οινοχόος του Απόστολος Πλαχούρας έχει επιλέξει οκτώ μοναδικά κρασιά από Syrah από το κελάρι του και θα σας ξεναγήσει στον κόσμο της εξαιρετικής ποικιλίας (κόστος συμμετοχής: €180). Η δεύτερη έχει σαν θέμα «Φτιάξτε την “μεγάλη” ερυθρή σας κάβα, by Gaggenau». Ο κριτικός οίνου και συνεργάτης του FNL, Σίμος Γεωργόπουλος αναλύει την παλαίωση των ερυθρών, προτείνει περιοχές και ποικιλίες για παλαίωση, απαντά σε ερωτήσεις για τις φιάλες σας και δοκιμάζει μαζί σας την παλαίωση στην πράξη (κόστος συμμετοχής: €50).

Την επόμενη μέρα, το βράδυ της Δευτέρας 20 Νοεμβρίου, θα διεξαχθεί το καθιερωμένο diner de gala των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. Το θέμα του φέτος είναι «Βορράς Vs Νότος» και εκεί θα έρθουν σε «κόντρα» τρία ζευγάρια που το FNL Guide θεωρεί κορυφαία ελληνικά ερυθρά κρασιά.