Οι ιδιοκτήτες του γνωστού και πλέον, αγαπημένου, 2South Training Hall στην Καστέλα, μας μιλούν για τη σχέση τους με τον αθλητισμό, αποκαλύπτουν τι ήταν αυτό που τους έκανε να ακολουθήσουν τον συγκεκριμένο κλάδο και φυσικά, εξηγούν ποια είναι φιλοσοφία του 2South Training Hall, η οποία το καθιστά ξεχωριστό!

Πόσα χρόνια ασχολείστε με τον αθλητισμό;

Σχεδόν από μωρά… Από πολύ μικρή ηλικία μπήκαμε και οι δυο στο νερό και έκτοτε ασχολούμαστε ενεργά με την κολύμβηση και το πόλο…

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ακολουθήσετε τον συγκεκριμένο κλάδο;

Θεωρούσαμε και οι δύο πως έχουμε κλίση σ αυτό το κομμάτι, μας άρεσε- το διασκεδάζαμε πάντα, και τελικά αποδείχθηκε πως είχαμε δίκιο.

Πως πάρθηκε η απόφαση για το 2South Training Hall;

Λόγω του ότι από μικροί βρισκόμασταν σε αυτό τον χώρο, γνωρίζαμε τα είδη γυμναστηρίου και τις μεθόδους εκγύμνασης που χρησιμοποιούνταν. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ελκυστικό για τον κόσμο, μακριά από το καθιερωμένο με βάρη, γυμναστήριο, εστιάζοντας στις ανάγκες του κάθε αθλούμενου ξεχωριστά, στην σωστή και μεθοδική εκγύμναση του.

Ποια η φιλοσοφία του;

Να γίνει η γυμναστική τρόπος ζωής, να γίνει η καθημερινότητα όλων. Εμείς εστιάζουμε στην ανάγκη του κάθε μέλους μας ξεχωριστά. Θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που πιστεύουμε: «Γυμνάζομαι όπως κινούμαι, προπονούμαι όπως ζω!»

Τι συνεδρίες εκγύμνασης μπορεί κανείς να βρει στο 2South Training Hall;

Όλα τα είδη των προπονήσεων! Μυϊκή ενδυνάμωση, αντοχή, αερόβιο, αποκατάσταση από τραυματισμούς και μυοσκελετικά προβλήματα, ασκήσεις για όλες τις ηλικίες και για όλα τα σώματα! Γι αυτό τον λόγο άλλωστε, είμαστε και group personal, ώστε όλοι να έχουν την προσοχή προπονητών και το πρόγραμμα που είναι καλύτερο για τον κάθε ένα ξεχωριστά.

Τι είναι αυτό που, κατά τη γνώμη σας, το κάνει να ξεχωρίζει;

Φέραμε στην επιφάνεια κάτι καινούργιο και μοναδικό. Βγάλαμε τον κόσμο πρόγραμμα του κλασσικού γυμναστηρίου όπου έκαναν μόνο βάρη με ένα πρόγραμμα ίδιο και μονότονο, ασχοληθήκαμε ξεχωριστά με τον κάθε ένα κάνοντας μικρά γκρουπάκια και δουλεύοντας στο σώμα τους ένα καινούργιο είδος άσκησης.

Οι Έλληνες αθλούνται γενικά; Μας έχει γίνει τρόπος ζωής η εκγύμναση και η σωστή – από πλευράς διατροφής – καθημερινότητα;

Έχουν αλλάξει τρόπο σκέψης και καθημερινότητας στο κομμάτι του fitness τα τελευταία χρόνια. Αυτό είναι πολύ θετικό καθώς φύγαμε από τα κλισέ «γυμνάζομαι για να βγω στην παραλία». Πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό γυμνάζεται όλο τον χρόνο και το κάνει για το σώμα του και την υγεία του και όχι μόνο για την εξωτερική εμφάνιση.

Όταν φτιάχνετε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα γυμναστικής τι είναι αυτά που λαμβάνετε υπ’όψιν;

Την σωματική κατάσταση του κάθε αθλούμενου, τους στόχους και την ψυχολογία του, έτσι ώστε να δούμε πως θα δουλέψουμε στην προπόνηση, με τι πίεση και τι δύναμη. Εάν είναι κάποιος ψυχολογικά κουρασμένος δεν μπορούμε εμείς να τον πιέσουμε παραπάνω, πρέπει να τον χαλαρώσουμε, να τον ηρεμήσουμε και να τον κάνουμε να ξεχάσει οτιδήποτε τον ενοχλεί έντονα.

Τι θα θέλατε να βλέπετε περισσότερο στα γυμναστήρια και τι λιγότερο;

Να βλέπουμε ανθρώπους να έρχονται στο γυμναστήριο και να είναι χαρούμενοι, να έρχονται για να ξεφεύγουν από την καθημερινότητα τους, να ηρεμούν κάνοντας την προπόνησή τους ή ακόμα και να ξεσπάνε την ένταση τους!