Η ρεφλεξολογία είναι μια μέθοδος θεραπευτικού μασάζ, που εφαρμόζεται στην περιοχή των πελμάτων και στη ράχη των ποδιών. Τι ξέρουμε όμως, συγκεκριμένα για αυτή; Ο ιδιοκτήτης του Massage for You, Νίκος Ταρμανώφ μας κατατοπίζει απόλυτα!

«Στο ανθρώπινο πέλμα καταλήγουν 7.200 απολήξεις νεύρων που ξεκινούν απ’ τον εγκέφαλο και  ταξιδεύουν σ’ ολόκληρο το σώμα. Επιπλέον στο πέλμα «καθρεφτίζονται» σαν αντανακλάσεις, όλα τα όργανα και σημεία του ανθρώπινου σώματος. Μέσω της ρεφλεξολογίας ασκούνται ειδικές πιέσεις σ’ αυτά τα αντανακλαστικά σημεία που με τη σειρά τους προκαλούν ακούσια αντίδραση στα όργανα και τα σημεία που συνδέονται μαζί τους».

Η ρεφλεξολογία δεν θεραπεύει άμεσα αλλά λειτουργεί ως μηχανισμός ενεργοποίησης της άμυνας του οργανισμού, αφενός μέσω της χαλάρωσης που βελτιώνει τη ροή του αίματος και την παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και αφετέρου μέσω της απελευθέρωσης του λεμφικού και απεκκριτικού συστήματος απ’ τις τοξίνες.

Με βάση τη ρεφλεξολογία, το άτομο μπορεί να προσεγγιστεί θεραπευτικά σαν ολότητα σώματος, ψυχής, πνεύματος. Κάθε σημείο του ανθρώπινου σώματος αλληλεπιδρά και αλληλοεξαρτάται με άλλα σημεία   του σώματος, επίσης η ασθένεια συχνά έχει τις ρίζες της σε κάποια ψυχική αιτία. Ξεκινώντας μ’ αυτή τη θεώρηση η ρεφλεξολογία επιδιώκει να επιφέρει ισορροπία στα τρία επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

Στο Massage for You μπορείτε να απολαύσετε τις χαλαρωτικές επιδράσεις μιας ρεφλεξολογικής συνεδρίας και να απαλλαγείτε απ’ το στρες και την ένταση που καθημερινά συσσωρεύεται στον οργανισμό. Θα δείτε να ενεργοποιείτε άμεσα ο μηχανισμός άμυνας του οργανισμού, σας, καθώς μέσω της χαλάρωσης θα βελτιωθεί η ροή του αίματος και η παροχή οξυγόνου σε όλο το σώμα και θα απελευθερωθούν απ’ τις τοξίνες τόσο το λεμφικό, όσο και το απεκκριτικό σας σύστημα. Μία και μόνο συνεδρία ρεφλεξολογίας είναι αρκετή για να ανακτήσει το σώμα σας την χαμένη αρμονία του.

Κουντουριώτου 161, Πειραιάς. Τ: 2114091706

FB: Massage for you

Instagram: massageforyou_peiraia