Από τα τοξωτά φρύδια των 90s έχουμε μεταβεί στα γεμάτα και παχιά φρύδια της Lily Collins και της Cara Delevingne. Τα φρύδια θεωρούνται ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας (σύμφωνα με τελευταίες μελέτες- το πιο σημαντικό), που θα πρέπει να φροντίζουμε εξίσου με την επιδερμίδα μας.

Το κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικό, όπως και τα φρύδια. Και η διαφορά δεν συνίσταται μόνο στο χρώμα, αλλά και στην υφή της τρίχας. Άλλες τρίχες είναι πιο μαλακές και άλλες πιο σκληρές, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πετύχουμε ακριβώς το ίδιο σχήμα φρυδιών που είδαμε, για παράδειγμα, σε ένα μοντέλο. Επιπλέον, το σχήμα του προσώπου παίζει καθοριστικό ρόλο.

Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, προκειμένου να φτάσουμε στα τέλεια φρύδια!

Επιλέγουμε ένα καλό τσιμπιδάκι

Καλό τσιμπιδάκι, είναι αυτό που μας εξυπηρετεί για τη χρήση που θέλουμε. Αν είναι πλακέ ή όχι, αυτή είναι καθαρά δική μας επιλογή. Καλό τσιμπιδάκι επίσης είναι αυτό, που οι άκρες του είναι σφιχτές, ώστε να μπορεί να πιάνει τις μικρές τριχούλες.

Χρησιμοποιούμε ένα βουρτσάκι φρυδιών

Χτενίζουμε τα φρύδια μας, προς τα πάνω και προς τα κάτω. Όπου βλέπουμε πιο μακριές τρίχες, τότε με ένα ψαλιδάκι κόβουμε με προσοχή τις παραπανίσιες άκρες.

Βγάζουμε τα φρύδια μας μετά το μπάνιο

Παλιό, αλλά καλό. Γνωρίζουμε πως μετά το μπάνιο τα θυλάκια της τρίχας είναι πιο μαλακά, με αποτέλεσμα το έργο μας να γίνεται λιγότερο επίπονο.

Βρίσκουμε το ιδανικό σχήμα φρυδιών για το πρόσωπό μας

Εδώ, είναι που πολλές από εμάς ερχόμαστε αντιμέτωπες με την αλήθεια. Σε κάθε πρόσωπο ταιριάζουν διαφορετικά και συγκεκριμένα πράγματα. Αν αντιλαμβανόμαστε το πρόσωπό μας, ως έναν όμορφο καμβά, που μπορούμε με γραμμικά σχέδια να το αναδείξουμε, τότε είμαστε στον σωστό δρόμο.

Γεμίζουμε τα κενά

Ακόμη και αν τα φρύδια μας είναι πλούσια και παχιά, ένα μολύβι φρυδιών ή μία σκιά είναι απαραίτητα. Όπως γνωρίζουμε, τα φρύδια διαφέρουν μεταξύ τους.

Τα χτενίζουμε

Όπως τα μαλλιά, έτσι και τα φρύδια είναι τρίχες, που ορισμένες φορές, χρειάζεται να τα τιθασεύουμε. Ο σωστός τρόπος για να χτενίζουμε τα φρύδια μας, είναι με ένα βουρτσάκι παλιάς τελειωμένης μάσκαρας, που έχουμε καθαρίσει. Τα χτενίζουμε προς τα επάνω. Αυτό είναι ένα μικρό κόλπο, που δίνει ένταση, σιγουριά και περηφάνια στο βλέμμα.