Οι δικές μας επιλογές από παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες και εκθέσεις, που αξίζουν την προσοχή σας!

 Το Θεματικό Πάρκο και Μουσείο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ομάδα δημιουργίας Dream Workers θα ανοίξει τις πόρτες του στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo – Maroussi στις 3 Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου. Ο κόσμος της Φρουτοπίας, το Νησί των Πυροτεχνημάτων, τα 33 Ροζ Ρουμπίνια, η μάγισσα Φρικαντέλα, τα τρία μικρά λυκάκια και δεκάδες ακόμη παραμύθια γίνονται πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία.


 Η Carla Bruni, η πιο πολυσυζητημένη πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, ξεκινάει την παγκόσμια μουσική της περιοδεία επιλέγοντας για πρώτο σταθμό την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Παλλάς, τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Οκτωβρίου.


 «Ο Γλάρος» του Τσέχοφ ρίχνει άγκυρα από τις 15 Νοέμβρη, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά. «Ο Γλάρος» ανεβαίνει από ένα κάστ γνωστών ηθοποιών (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Κουρής, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Δημήτρης Ήμελλος, Άλκηστις Πουλοπούλου κ.ά) και τον σκηνοθέτη να εξαπλώνει τη δράση του έργου στην αίθουσα, στα καθίσματα των θεατών, στους διαδρόμους του, στις εισόδους και στις εξόδους του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.


 Το «Ταξίδι στο Άγνωστο» που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Barbican ξεκινά στις 9 Οκτωβρίου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Η στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καταλληλότερη, με το Blade Runner 2049 να βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες την εβδομάδα των εγκαινίων. Η έκθεση προσπαθεί να ορίσει τι το κάνει τόσο ξεχωριστό, ενώ διερευνά μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες πλευρές της ποπ κουλτούρας.


 Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά, αυτή τη φορά στο Kremlino στον Πειραιά! Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο! Παρασκευή 13 Οκτωβρίου και κάθε Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.


 «Παραμυθοχώρα», μία βιωματική διαδραστική παράσταση για παιδιά από τις 15 του Οκτώβρη στο Kremlino, κάθε Κυριακή στη 13:00. Για πρώτη φορά, όλοι οι ήρωες των παραμυθιών ζωντανά μπροστά στα μάτια σας, χαμένοι θησαυροί, ιπτάμενα μπαλόνια, χορός και τραγούδι στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς.