Συναυλιακές εκδηλώσεις για όλα τα γούστα! Μην τις χάσετε!


«Ο Γκάτσος που αγάπησα»
Αριστουργηματικά τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου που έχουν γράψει συνθέτες όπως ο Μάνος Χατζιδάκις (κυρίως), αλλά και ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Δήμος Μούτσης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος. (Ηρώδειο, 6/10)
15 χρόνια Κορμοράνος
Ο Κορμοράνος γιορτάζει τα δεκαπέντε χρόνια από την ίδρυσή του, σε ένα μεγάλο live event με αποκλειστικές εμφανίσεις από τους Acid Baby Jesus λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου, τους Dollkraut από την Ολλανδία και τους Φινλανδούς Man Duo, το καινούριο σχήμα του Jaakko Eino Kalevi, ενώ τη βραδιά θα ανοίξουν με τον καλύτερο τρόπο οι The Voyage Limpid Sound. (Gagarin 205, 6/10)Σπούτνικ Festival 2017
6 με 8/10, το Άλσος Στρατού θα φιλοξενήσει συναυλίες και μουσικά αφιερώματα, πολιτικές εκδηλώσεις, πολιτιστικές εκθέσεις, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο, παιδότοπο, γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και πλήθος δράσεων, δίνοντας στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδο ψυχαγωγίας και προβληματισμού.
Disney in Concert
6 με 8/10 στο Τάε Κβον Ντο ζωντανεύουν οι ήρωες των αγαπημένων κινουμένων σχεδίων της Disney, με 70μελή συμφωνική ορχήστρα και ξεχωριστό ερμηνευτικό καστ.                Iasis & Friends
Οι φίλοι είναι οι σπουδαίοι τραγουδιστές, ο Ορφέας Περίδης, η Έλλη Πασπαλά και η Μαρίνα Σάττι, που συμπράττουν με ένα από τα πιο σημαντικά και δημιουργικά σχήματα world jazz που έδωσε η δική μας σκηνή. Οι Iasis είναι μια πραγματική μουσική dream team και επανέρχονται δυναμικά στη live σκηνή ανοίγοντας τη σεζόν στο Half Note Jazz Club. (6-9 /10)
Tigran Hamasyan
Ο Tigran Hamasyan, είναι Αρμένιος πιανίστας. Μάλιστα θεωρείται ένας από τους καλύτερους world jazzmen καθώς στη μουσική του συνδυάζει με άνεση τον φυσικό πλούτο και την ομορφιά τόσο της κλασικής jazz όσο και της πατρίδας του. Έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και παίζει στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός στις 7/10.
Δήμητρα Γαλάνη
Tην Κυριακή, 08/10, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Ευστάθιος Δράκος μας περιμένουν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 20.30 (Ξέφωτο) για μία μελωδική συναυλία με νέες ιστορίες, καθώς και αφηγήσεις μιας ζωής γεμάτη μουσική. H Δήμητρα Γαλάνη, θα παρουσιάσει τραγούδια που την ανέδειξαν ως ερμηνεύτρια και εκφράζουν τη διαρκή αναζήτησή της για γνώση και για κάθε τι καινούργιο. Καλεσμένος της σε αυτή τη συναυλία είναι ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος των Minor Project.
Ψαραντώνης
Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, το Τάε Κβον Ντο θα γεμίσει από τους ήχους και τους ρυθμούς ενός πραγματικού, ολοζώντανου θρύλου της τέχνης μας, του Ψαραντώνη. Με τίτλο «Θα ανεβώ στον ουρανό», ο σχεδόν μυθικός αυτός καλλιτέχνης, εναργής εικόνα (icon) της παράδοσής μας αλλά και της σύγχρονης μουσικής μας ύπαρξης στον κόσμο, δημιουργός που σέβονται και αγαπούν μεγάλες διεθνείς μουσικές προσωπικότητες, μαζεύει τους καλούς του φίλους – καλλιτέχνες που (πιθανόν) προέρχονται από άλλους ιδιωματικούς «χώρους», αλλά έχουν τον Ψαραντώνη ως διαρκή αισθητική αναφορά, και μαζί στήνουν τη Μεγάλη Γιορτή.