O Hugh Hefner, ιδρυτής του Playboy και ο άνθρωπος που έχει θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος γυναικάς που έχει περάσει από αυτό τον κόσμο, πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση του θανάτου του έγινε από τον επίσημο λογαριασμό του περιοδικού στο twitter: «Ο άνδρας είδωλο και ιδρυτής του Playboy Hugh Hefner πέθανε. Ήταν 91 ετών. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη». Η ανάρτηση δε συνοδεύεται από μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του Hefner και μια από τις πιο χαρακτηριστικές φράσεις που χρησιμοποιούσε: «Η ζωή είναι πολύ μικρή για να ζεις το όνειρο κάποιου άλλου».  Λέγεται μάλιστα πως έχει αγοράσει τάφο δίπλα σε αυτόν της Merlyn Monroe, επειδή τη θεωρεί την ιδανική γυναίκα για να περάσει μαζί της την αιωνιότητα.

Γεννήθηκε στο Ιλινόις και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο και στην Σχολή του Ινστιτούτου Τέχνης της πόλης. Πολέμησε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ενώ αρχικά εργάσθηκε ως δημοσιογράφος του Esquire. Ωστόσο, ο Hugh Hefner, έγινε διεθνώς γνωστός ως ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy και επικεφαλής της Playboy Enterprises ενώ απασχόλησε πολλές φορές τη δημοσιότητα για τον τρόπο ζωής που ακολουθούσε και φυσικά για τα θρυλικά πάρτι με τα «κουνελάκια» του Playboy. Πρόκειται επίσης όμως για έναν αυτοδημιούργητο εκατομμυριούχος, με μια περιουσία πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν ή ξεχνούν μέσα σε όλα τα άλλα, είναι πως ήταν επίσης ένας πολύ ενεργός πολιτικός ακτιβιστής με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο με δράσεις για πολλά κοινωνικά ζητήματα.

Ο Ηefner απέκτησε τέσσερα παιδιά μεταξύ των οποίων και η Christie Hefner η οποία διετέλεσε πρόεδρος της Playboy Enteprises έως το 2009 ενώ έκανε τέσσερις γάμους και ο τελευταίος -που διήρκεσε μέχρι το τέλος της ζωής του- ήταν με την αμερικανίδα Crystal Ηefner, η οποία είναι σήμερα 31 ετών και είχε αναδειχθεί Playmate για τον Δεκέμβριο του 2009.

Αυτές ήταν οι θρυλικές ατάκες του:
«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να τη ζήσεις όντας το όνειρο κάποιου άλλου»

«Η μεγαλύτερη πολιτιστική δύναμη στον κόσμο δεν είναι η θρησκεία, είναι το σεξ»

«Ούτε στα πιο άγρια όνειρά μου δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια πιο γλυκιά ζωή»

«Τώρα λέω ότι είμαι στα ξανθά μου χρόνια. Επειδή από το τέλος του γάμου μου και μετά όλες οι φίλες μου ήταν ξανθές»

«Το να χειρίζεσαι αρκετές γκόμενες μαζί είναι ευκολότερο από το να χειρίζεσαι τη σύζυγό σου»

«Στην πραγματικότητα είμαι ένας πολύ ηθικός τύπος»

«Δεν σχεδιάζω να συνταξιοδοτηθώ. Είναι ο τέλειος συνδυασμός δουλειάς και παιχνιδιού που σας κρατάει νέους. Αν εγκαταλείψω τη δουλειά μου, θα ήταν η αρχή του τέλους για μένα»

«Είμαι ο πιο επιτυχημένος άνθρωπος που γνωρίζω. Δεν θα άλλαζα θέση με κανέναν στον κόσμο»

«Η καλύτερη ατάκα για να ρίξω μια γυναίκα; «Γεια, είμαι ο Hugh Hefner»»