Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης για την επανεκκίνηση της οικονομίας, είχε ανακοινώσει πως για την εστίαση ειδικά θα υπάρξει μέριμνα ώστε να δοθούν εξωτερικοί χώροι στα μαγαζιά, χωρίς να πληρώσουν τέλη στους δήμους.

Τώρα ο λοιπόν, ο Δήμος Πειραιά ξεκινά αυτή την διαδικασία, ενώ ενημέρωσε πως οι επιχειρήσεις μπορούν να αιτηθούν για παραχώρηση πρόσθετου κοινόχρηστου χώρου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και όταν αυτό δεν είναι εφικτό, τη μείωση των τελών έως και 50%. Επίσης, για όσες Κυριακές δεν λειτούργησε, η κυριακάτικη αγορά, οι μικροπωλητές μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις για να απαλλαγούν από τα αναλογούντα τέλη.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο Δήμος Πειραιά βρίσκεται δίπλα στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της πόλης που έχουν πληγεί οικονομικά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σημειώνοντας: «Προσπαθούμε να τους διευκολύνουμε σε αυτή την δύσκολη περίοδο, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία στις υπηρεσίες του Δήμου. Πρόκειται για ακόμα ένα ψηφιακό εργαλείο, μεταξύ άλλων που έχουμε αναπτύξει στον Δήμο μας, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών μας, για να μπορούν να εξυπηρετούνται οι δημότες μας γρήγορα και εύκολα».

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Πειραιά, στον σύνδεσμο https://piraeus.gov.gr/hlektronikes-aithseis/ έως τις 31 Ιουλίου, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.