Όπως έκανε γνωστό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκε το ερώτημα αν θα πρέπει ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και ο ίδιος ανέφερε πως το θέμα παραμένει ανοιχτό και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο καθηγητής η συζήτηση για το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών ξεκίνησε μετά τις εικόνες του Σαββατοκύριακου όπου ελεύθερες παραλίες γέμισαν από κόσμο και σε πολλές περιπτώσεις οι πολίτες δεν τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Υπέρ του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών τάχθηκε και ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλος, που θεωρεί ότι θα είναι ευκολότερο να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, οι λουόμενοι να διατηρούν τις αποστάσεις, αλλά ο αριθμός του κόσμου που θα πηγαίνει στις πλαζ θα είναι ελεγχόμενος.

Παράλληλα αποκάλυψε πως για το θέμα του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών είχε επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος του είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Μάλιστα ο κ. Κωνσταντέλος, ενόψει του επικειμένου καύσωνα είπε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες και ήδη ο Δήμος έχει βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τους διαχειριστές των πλαζ της περιοχής και θα είναι έτοιμες να ανοίξουν για το κοινό άμεσα.