Η Μεγάλη Εβδομάδα μπορεί να πλησιάζει αλλά αναμένεται να είναι πολύ διαφορετική από τα προηγούμενα έτη. Μπορεί φέτος να μην έχουμε τη δυνατότητα να πάμε στα μαγαζιά για να προμηθευτούμε υλικά και συνθέσεις για τις απαραίτητες διακοσμήσεις, μπορεί να μην καταφέρουμε να απολαύσουμε βόλτες και συναντήσεις σε λατρεμένα μέρη και καφέ, αλλά μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλη μας τη φαντασία προκειμένου να νιώσουμε το ίδιο δημιουργικοί και ενωμένοι με τους αγαπημένους μας, ακόμη και από μακριά.

Ακολουθούν μερικά πολύ χρήσιμα tips που μπορούν να μετατρέψουν το φετινό Πάσχα στην πιο τρυφερή και οικογενειακή γιορτή, αρκεί στην εφαρμογή του κάθε tip να προσθέσετε αγάπη, φαντασία και πολύ μεράκι:

Δημιουργήστε ομαδικά στην κουζίνα μέσω βιντεοκλήσης

Ακόμη κι αν μέσω του physical distancing, δεν μπορείτε να πρωτοτυπήσετε στην κουζίνα μαζί με τη δημιουργική σας φίλη που γνωρίζει μυστικές και επιτυχημένες συνταγές, μπορείτε σίγουρα να φιλοξενήσετε το πιάτο της στο τραπέζι σας!

Αυτό φυσικά, μπορεί να γίνει μέσω της κάμερας, απλώνοντας όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και εκμαιεύοντας από εκείνη όλα τα κρυφά γαστρονομικά της χαρτιά! Το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει σίγουρα, όλη την οικογένεια.

Ετοιμάστε ένα λιτό αλλά αξέχαστο μενού

Μπορεί να σχεδιάζατε να μαγειρέψετε πάνω από το κανονικό φέτος, ακριβώς επειδή υπάρχει πολύ περισσότερος χρόνος από κάθε άλλη φορά αλλά σύμφωνα με τη food blogger, Natasha Bull, η προετοιμασία πολλών γευμάτων μπορεί να σας κυριεύσει με άγχος και φέτος, το μόνο που δεν χρειάζεται κανείς, είναι το επιπρόσθετο στρες. Μερικά ορεκτικά, το κυρίως πιάτο και ένα λαχταριστό επιδόρπιο είναι αρκετά για να απογειώσουν τη διάθεσή μας αυτές τις μέρες.

Διαλέξτε χώρα και δεκαετία και ταξιδέψτε νοητά μέσω της μουσικής

Ανακαλύψαμε ίσως, τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να ενωθούμε όλοι μέσω μουσικής! Μπαίνοντας εδώ, θα δείτε να ξεδιπλώνεται ο παγκόσμιος χάρτης μπροστά σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να περιηγηθείτε σε κάθε γωνιά του πλανήτη αυτό το Πάσχα.

Μπορεί να μη σας δίνεται η δυνατότητα φέτος, να ταξιδέψετε αλλά μπορείτε να ανακαλύψετε μέρη μέσα από λίγες νότες. Από τη δεκαετία του 1900 έως σήμερα, θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε άγνωστα μουσικά κομμάτια, αλλά και γνωστά που θα σας κάνουν να χορεύετε μέχρι πρωίας!

DIY ιδέες που θα μεταμορφώσουν μέχρι και την πιο μικρή γωνιά του σπιτιού

Μπορεί να σας φαίνεται πολύ θεωρητικό στην πρώτη ανάγνωση, αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να εξερευνήσετε ακόμη και το πιο μικρό σημείο στο σπίτι σας, που υπό άλλες συνθήκες δεν θα προσέχατε. Παρατηρώντας μέχρι και τις πιο μικρές γωνιές στο σπίτι σας, μπορείτε να συλλάβετε τις πιο πρωτότυπες ιδέες για να μεταμορφωθούν σε αξιοθαύμαστα αριστουργήματα.

Πέρα από πασχαλινές διακοσμήσεις, φροντίστε να δημιουργήσετε μερικές γωνιές για όλο τον χρόνο! Πριν λίγες ημέρες, ξέθαψα παλιές μπλούζες και έντυσα μερικά μαξιλάρια. Πλέον, ο καναπές έχει αποκτήσει άλλη αίγλη!

Ντυθείτε όπως κάθε Ανάσταση

Μπορεί να σας φαίνεται δύσκολο task αλλά θα απογειώσει τη διάθεση και θα σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα. Επιλέξτε από τη ντουλάπα το αγαπημένο σας ρούχο και βγείτε στο μπαλκόνι το Μεγάλο Σάββατο, ανάβοντας τη λαμπάδα σας.

Όπως συνιστούν πολλοί ψυχολόγοι, η φροντίδα του εαυτού μας μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική από οτιδήποτε άλλο σε μια δύσκολη περίοδο που βιώνουμε. Γι΄αυτό νιώστε καλά και όμορφα με τον εαυτό σας και υποδεχτείτε το φως που θα φέρει η προσωπική σας Ανάσταση.

Βάλτο stop στις αρνητικές σκέψεις

Το κλειδί για να πετύχετε τα παραπάνω είναι να εμποδίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να γεμίσετε με αισιοδοξία για το αύριο. Ελπίζω να ακούτε ακόμη τραγούδια από την παραπάνω μουσική μας πρόταση και να είστε σίγουροι πως αυτό το Πάσχα μπορεί να είναι δύσκολο να περάσει κανείς το ίδιο όμορφα και ζεστά συγκριτικά με τα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όχι ακατόρθωτο. Είναι στο χέρι μας να αφήσουμε τη μαγεία να εισέλθει στο σπίτι μας.

Το Πάσχα του 2020 αναμφίβολα, θα μείνει στην ιστορία και στις σελίδες του ημερολογίου της ζωής μας. Ας φροντίσουμε λοιπόν το η ιστορία να είναι γεμάτη χαρά και ζωντάνια εκτός από μοναδική!