Επειδή δεν είμαστε όλοι fitness freaks και ίσως η καραντίνα να μας βρήκε χωρίς βαράκια, σχοινάκια, ελλειπτικά, στατικά ποδήλατα ή κάθε άλλου είδους εξοπλισμού γυμναστηρίου, ίσως να αισθανόμαστε μία άρνηση να ξεκινήσουμε την άσκηση όσο μένουμε σπίτι. Λογικό. Παρ’ όλα αυτά, οι περισσότεροι ειδικοί του θέματος ορκίζονται πως μπορούμε να γυμνάσουμε ολόκληρο το σώμα μας χωρίς την παραμικρή βοήθεια, αρκεί να έχουμε λίγη θέληση και άνετα ρούχα.

Συγκεντρώσαμε λοιπόν 10 βίντεο του διαδικτύου, τα οποία επικεντρώνονται στην εκγύμναση συγκεκριμένων σημείων του σώματος και δεν απαιτούν κανένα απολύτως εξοπλισμό. Είναι δηλαδή ό,τι καταλληλότερο για γυμναστική και εκτόνωση σε καιρούς που απαιτείται η έλλειψη εξόδων όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συμβουλή πρώτη: ο πιο σίγουρος τρόπος για να εντάξεις την άσκηση στο πρόγραμμά σου είναι να της αφιερώσεις μία συγκεκριμένη ώρα μέσα στην ημέρα. Αποφάσισε για παράδειγμα ότι κάθε απόγευμα στις έξι θα σταματάς τις υπόλοιπες δραστηριότητες και θα γυμναστείς.

Συμβουλή δεύτερη: Aν στην αρχή αισθανθείς πιασμένη, είναι καλό σημάδι. Μην τα παρατήσεις!

Συμβουλή τρίτη: Μη βάλεις καμία πίεση στον εαυτό σου ότι πρέπει να βγεις από την καραντίνα τελείως αλλαγμένη και αδυνατισμένη. Δεχόμαστε ήδη αρκετή πίεση από την κατάσταση! Χρησιμοποίησε τη γυμναστική ως τρόπο για να ξεφύγεις, να εκτονωθείς και να ξεχαστείς. Βοηθάει.

Ασκήσεις για ενδυνάμωση των χεριών χωρίς βαράκια: