Μένουμε Σπίτι, σηκώνουμε τα μανίκια και παρέα με τα παιδιά ακολουθούμε τις οδηγίες που μας δίνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για να φτιάξουμε με τα χεράκια μας αρχαία ελληνικά παιχνίδια με τα οποία έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαία Ελλάδα.

Κουδουνίστρες, κούκλες και μικρογραφίες αγγείων, παιχνίδια με ρόδες, ζωάκια από πηλό, αστράγαλοι, αλλά και ξύλινα αλογάκια, μπάλες είναι ενδεικτικά ορισμένα εξ αυτών που καλούμαστε να φτιάξουμε.

Δημιούργησε το δικό σου ξύλινο άλογο

Το αλογάκι, που παίζουν και σήμερα τα παιδιά καβαλώντας ένα καλάμι, έχει και αυτό τις ρίζες του στα αρχαία χρόνια. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν ένα μακρύ κοντάρι ή καλάμι, ένα μικρό μαστίγιο και πολλή φαντασία. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ραβδί ή ένα ξύλο σκούπας. Μετάτρεψέ το σε αλογάκι, βάζοντας στην μία άκρη ένα αυτοσχέδιο κεφάλι αλόγου, ή σε αμαξάκι, βάζοντας μία ρόδα ή ένα άλλο αντικείμενο που να θυμίζει τροχό.

Δείτε πώς θα το φτιάξετε πατώντας εδώ

Μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε και άλλα αρχαία ελληνικά παιχνίδια και να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο τους πατώντας εδώ