Θέατρο εξ´ αποστάσεως μέσω Youtube και Vimeo έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε για όσο καιρό πρέπει να μένουμε σπίτι.

Οι θεατρικές σκηνές βρίσκουν νέους τρόπους για να παραμείνουν «ζωντανές» εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες. Το Εθνικό Θέατρο δίνει τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης του κοινού σε αρχειακό υλικό παιδικών παραστάσεων, ενώ το Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν ξεκινά την on demand παρακολούθηση παραστάσεων του τρέχοντος ρεπερτορίου αντί συμβολικού αντιτίμου.

Φυσικά, μπορείτε να βρείτε στο Youtube και τις δωρεάν διαδικτυακές παραστάσεις όπως:

Άφιξις

Η παράσταση της ομάδας ΠΥΡ, βασισμένη στη Μνηστηροφονία από την ομηρική Οδύσσεια, παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στις 7 & 8 Ιουλίου 2017 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου.

8 γυναίκες

Η ιστορική παράσταση του Νίκου Καραθάνου, που ξεκίνησε σαν ένα αστείο στο Αμόρε και συνεχίστηκε σαν μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του φεστιβάλ Αθηνών αργότερα.

Παραλογές ή μικρές καθημερινές τραγωδίες

Μία σπονδυλωτή παράσταση σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού από την ομάδα Sforaris βασισμένη στις ιστορίες τεσσάρων ελληνικών δημοτικών τραγουδιών και σε στίχους από ποιήματα του Τάσου Λειβαδίτη.

Πέρσες

Οι Πέρσες του Αισχύλου χαρίζουν στο Εθνικό Θέατρο και το κοινό του μια -ακόμη- αξιομνημόνευτη παράσταση.