H γιατρός της αδικοχαμένης τραγουδίστριας, Amy Winehouse, αποκάλυψε ότι η ίδια γνώριζε πολύ καλά τη σοβαρότητα της κατάστασης της και της είχε πει: «Δεν θέλω να πεθάνω».

Η γιατρός της, Dr. Romet είπε χαρακτηριστικά για την τραγουδίστρια: «έδειχνε ήρεμη και κάπως ενοχική». Παρά την αδυναμία της, η διάσημη τραγουδίστρια είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ψυχολογική υποστήριξη και η γιατρός της τόνισε στο δικαστήριο πως φοβόταν ότι θα μπορούσε να επηρεάσει τη δημιουργικότητά της. «Ήταν μία από τις πιο έξυπνες νέες γυναίκες που έχω γνωρίσει ποτέ. Ήταν πολύ αποφασισμένη να καταφέρει τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας της. Είχε πολύ αυστηρές απόψεις επάνω σε αυτό το θέμα», ανέφερε η γιατρός της.

Περιγράφοντας τη συμπεριφορά της Amy Winehouse το βράδυ πριν πεθάνει, η Dr. Romet ανέφερε πως η τραγουδίστρια ήταν λίγο «χαμένη» αλλά «ικανή να συνομιλήσει με κάποιον άλλον». Πρόσθεσε επίσης, πως η τραγουδίστρια ομολόγησε ότι άρχισε να πίνει ξανά στις 20 Ιουλίου- τρεις μόλις ημέρες πριν τον θάνατό της. Όταν τη ρώτησε εάν θα το έριχνε πάλι στο ποτό, η γιατρός είπε στο δικαστήριο πως η Winehouse της απάντησε: «Δεν ξέρω».

«Η συμβουλή που της έδινα για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν λεκτική και γραπτή και αφορούσε όλες τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το αλκοόλ στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένης της αναπνευστικής δυσκολίας, της κατάθλιψης, του θανάτου, των καρδιακών προβλημάτων, των προβλημάτων γονιμότητας και του ήπατος», είπε η γιατρός.