Μετά το πολυπόθητο «Yes,I do», η επόμενη μέρα που ξημερώνει είναι αυτή του… «και τώρα τι νυφικό θα διαλέξω»! Μην το αρνείστε κορίτσια ακόμα και αυτές που δεν είχαν στο μυαλό τους το γάμο, από την στιγμή που τον δέχονται σκέφτονται μόνο αυτό! Αέρινο, ρομαντικό, boho, Ball gown; Αλήθεια τι στυλ έχετε στο μυαλό σας αλλά το κυριότερο ποιο στυλ σας ταιριάζει;

Η σχεδιάστρια, Ευγενία Αϊναλάκη, μας υποδέχθηκε στο atelier της, στον Πειραιά και μας έδωσε ενδιαφέρουσες και χρήσιμες απαντήσεις για όλες τις υποψήφιες νύφες!

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με το bridal design;

Το ερέθισμα το είχα από παιδί μέσα στο σπίτι μου, καθώς έβλεπα τη μητέρα μου που έφτιαχνε χειροποίητα αξεσουάρ και στέφανα γάμου. Έτσι και εγώ Στα 6 μου, και εγώ δεν θα μπορούσα να ξεφύγω από αυτό και να μην φτιάξω την πρώτη μου δημιουργία για τη νυφική collection της. Καθώς μεγάλωνα όμως, με κέρδισε το σχέδιο και οι δημιουργίες με τα υφάσματα. Κάπως έτσι, λοιπόν, αποφάσισα ότι θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο της μόδας και συγκεκριμένα με τη σχεδίαση και δημιουργία νυφικών. Ξεκίνησα το όνειρο μου παράλληλα με τις σπουδές μου στη σχολή μόδας Zer-Fam.

 

Από που αντλείτε έμπνευση;

Η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, είναι η ίδια η καθημερινότητα! Το μυστικό κρύβεται στην φαντασία, και όταν υπάρχει αυτή, δεν μπορείς παρά να δημιουργήσεις. Κάθε δημιουργία είναι μοναδική και εκφράζει κάτι διαφορετικό. Επιλέγοντας τα υφάσματα της collection μου ή για μια tailor made δημιουργία κάθε φορά, η φαντασία μου τρέχει και τα χέρια μου εκτελούν!

 

Τι συμβουλή θα δίνατε σε μια μέλλουσα νύφη που μόλις ξεκίνησε το bridal shopping;

Η επιλογή του νυφικού, είναι καθαρά θέμα της νύφης! Πρέπει να βασίζεται στην προσωπικότητα αλλά και στο στιλ της κάθε νύφης. Μια τόσο σημαντική ημέρα, πρέπει εκτός από όμορφη να νιώθει και άνετα μέσα σε αυτό που έχει διαλέξει να φορέσει! Οπότε το νυφικό που θα επιλέξει ή θα δημιουργήσει θα πρέπει να την εκφράζει ώστε να είναι ο εαυτός της μέσα σε αυτό. Δεν χρειάζονται υπερβολές για να έχουμε την τέλεια εμφάνιση.

 

Πόσο επηρεάζει το μέρος όπου θα διεξαχθεί ο γάμος τον σχεδιασμό του νυφικού;

Το concept του γάμου που επιλέγουμε, από μόνο του συμβαδίζει με την προσωπικότητα και το στιλ μας. Συνεπώς συνδέεται άμεσα με το νυφικό που θα επιλέξει η υποψήφια νύφη. Αποτελεί θα λέγαμε φυσική συνέχεια του!

 

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η Ελληνίδα νύφη;

Τα κριτήρια της είναι το λάθος. Τι εννοώ; Κατά τη δική μου άποψη πολλές φορές επιλέγουν το νυφικό τους με λάθος κριτήρια. Οι περισσότερες νύφες επιλέγουν ένα νυφικό όχι επειδή τους ταιριάζει αλλά γιατί το βλέπουν συνεχώς στο διαδίκτυο και σε άλλες νύφες και τους αρέσει. Όπως είπα και παραπάνω η κάθε νύφη είναι ξεχωριστή και τα κυριότερα κριτήρια επιλογής του νυφικού είναι το στιλ και η προσωπικότητα της ίδιας!

 

Ποιες είναι οι φετινές νέες τάσεις στα νυφικά; Ανάλαφρα, ρομαντικά και με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Τα υφάσματα είναι αέρινα και επιβλητικά, από τούλι, μουσελίνα, οργάντζα, ταφτά και δαντέλες, με λουλουδένια και γεωμετρικά ντεσέντ που γαρνίρονται από πέτρες και κρύσταλλα swarovski για όσες επιθυμούν την λάμψη. Φυσικά υπάρχουν και νύφες που επιλέγουν να μην ακολουθήσουν τις επικρατούσες τάσεις αλλά να δημιουργήσουν κάτι τελείως διαφορετικό .Γιατί την μόδα εμείς την καθορίζουμε!

 

Ευγενία Αϊναλάκη- Fashion Designer,

Tailormade Wedding Dress & Haute Couture Dress, Handmade Wedding Accessories & Crowns


Personal Atelier: Βασιλέως Γεωργίου (Β) 59-61, 3ος όροφος, Καστέλα

Τ: 2111826446,

FB: Eugenia Ainalaki,

Instagram: eugeniaainalaki

Pinterest: Eugenia Ainalaki

www.eugeniaainalaki.gr