Ο Μάρτιν Λαζαρίδης Personal Trainer & ιδιοκτήτης του Fitness Element αποκαλύπτει όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το EMS και τα οφέλη του!

Συνέντευξη στη Δήμητρα Βγενά

Τώρα που οι κραιπάλες τελείωσαν, οι δίαιτες βγήκαν από το συρτάρι και η ανάγκη να φερθούμε με αγάπη και σεβασμό στο σώμα μας είναι επιτακτική. Με σύμμαχο λοιπόν, την καλή διατροφή και τον Μάρτιν Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη και personal trainer του Fitness Element, βρείτε το πρόγραμμα που σας ταιριάζει και αλλάξτε το σώμα σας αλλά και την υγεία σας!  Το EMS, αποτελεί μια καινοτόμα μέθοδο εκγύμνασης που αρκετοί ίσως δεν την ξέρουν ενώ άλλους τους προβληματίζει για το αποτέλεσμα της. Εμείς ενθουσιαστήκαμε με τα αποτελέσματα αυτού του είδους γυμναστικής, ενώ ο Μάρτιν Λαζαρίδης σε μια κουβέντα που είχαμε έλυσε όλες μας τις απορίες γύρω από το EMS, τα οφέλη του αλλά και το αν κρύβει κινδύνους για την υγεία μας!

Είσαι χρόνια στο χώρο του αθλητισμού. Ξεκίνησες ως επαγγελματίας μπασκεμπολίστας και τώρα, έχεις δημιουργήσει έναν δικό σου χώρο εκγύμνασης, το Fitness Element στον Πειραιά. Πες μας δυο λόγια για αυτή σου την πορεία…

Στον χώρο του αθλητισμού είμαι από όσο με θυμάμαι. Πάντα συνδύαζα μπάσκετ και σχολείο. Έτσι πέρασα ΤΕΦΑΑ Αθήνας και παράλληλα έπαιζα επαγγελματικά μπάσκετ. Στα 27 μου και έχοντας μπει η Ελλάδα στην οικονομική κρίση και βλέποντας ότι ούτε το μπάσκετ θα γλυτώσει από την κρίση αυτή, αποφάσισα να ασχοληθώ πιο εντατικά με αυτό που σπούδασα. Έτσι περνώντας από διάφορα γυμναστήρια και αθλητικά σωματεία, πήρα την απόφαση να ανοίξω τα φτερά μου. Έτσι «γεννήθηκε» το  Fitness Element.

Tι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με το EMS και όχι με κάποιο άλλο είδος εκγύμνασης;

Θα είμαι ειλικρινής. Επειδή γενικά είμαι καχύποπτος με τις «νέες μόδες», στην αρχή πίστευα ότι είναι άλλη μία «γυμναστική κοροϊδία». Μέχρι που το δοκίμασα σε μένα και είδα καταπληκτική διαφορά στο σώμα μου και στην απόδοσή μου σε μπάσκετ και γυμναστήριο. Κι όλο αυτό μόνο με 20 λεπτά προπόνησης. Έτσι συνδυάζω την λειτουργική ή την διαλλειμματική προπόνηση με την μέθοδο EMS, με το Miha Bodytec 2.

Γιατί επέλεξες τον Πειραιά, για αυτή σου την δραστηριότητα;

Όντας γέννημα θρέμμα της περιοχής, συνδέομαι συναισθηματικά με τον Πειραιά. Φυσικά όμως άλλος ένας λόγος είναι, ότι πρόκειται για μια μεγάλη πόλη, με τεράστια επαγγελματική και εμπορική κίνηση.

Γιατί η προπόνηση EMS είναι πιο αποτελεσματική σε σχέση με μια συμβατική εκγύμναση;

Πρώτα απ’ όλα ενεργοποιεί ταυτόχρονα όλο τον μυϊκό μας ιστό και τον μεταβολισμό μας. Έπειτα, εννοείται με το ανάλογο ασκησιολόγιο, ενισχύεται η καύση λίπους και η απώλεια βάρους, ενώ αντιμετωπίζεται σε μεγάλο βαθμό η κυτταρίτιδα. Και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι είναι η ανακούφιση και μείωση των πόνων σε μέση, αυχένα και όλες τις αρθρώσεις. Όλα αυτά με την απόλυτη εξοικονόμηση χρόνου.

Είναι η εκγύμναση EMS επικίνδυνη; Υπάρχει περίπτωση το ρεύμα να βλάψει το σώμα μου;

Η εκγύμναση με την μέθοδο EMS είναι απολύτως ασφαλής. Ο ηλεκτρικός παλμός από το μηχάνημα, περνάει κατά μήκος των μυϊκών ινών και μένει αποκλειστικά εκεί. Δεν επηρεάζει ούτε οστά, ούτε εσωτερικά όργανα.

Τι γίνεται με το κόστος; Μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε ή απευθύνεται σε συγκεκριμένα «βαλάντια»;

Είναι μία personal προπόνηση που απευθύνεται σε όλους. Υπάρχουν διάφορα πακέτα προπονήσεων για να επιλέξει κάποιος, ανάλογα με τις ανάγκες του.

Ποιο είναι το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχεις να θυμάσαι, σε αθλητή σου μέσω του EMS;

Όλοι οι  αθλητές μου έχουν δει σειρά θετικών αλλαγών στο σώμα τους. Μία όμως αθλήτρια, είχε αλλαγή 100% στο σώμα της. Όταν ήρθε πρώτη φορά τη ρώτησα από πότε έχει να γυμναστεί, η απάντηση ήταν απ’ το γυμνάσιο κι εκεί σπάνια. Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο μυϊκός ιστός της ήταν στο μηδέν. Να μην πολυλογώ, σε δυο μήνες είχε σώμα αθλήτριας στίβου. Τα πόδια, οι γλουτοί, η πλάτη, τα χέρια και οι κοιλιακοί ήταν σαν καινούρια μέλη στο σώμα της. Ακόμη και στην εργασία της, είχαν σοκαριστεί με την θεαματική αλλαγή.

Είναι ευρέως γνωστό πως η άθληση βοηθάει στην ευεξία, την υγεία, μα και τη μακροζωία. Εμείς ως Έλληνες πιστεύεις πως έχουμε καταφέρει να εντάξουμε την γυμναστική στην καθημερινότητά μας;

Δυστυχώς, η πλειοψηφία των ελλήνων δεν έχει εντάξει στην καθημερινότητά του την γυμναστική. Κι αυτό ξεκινάει απ’ το σχολείο και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος της γυμναστικής. Πρέπει να καταλάβουμε ότι γυμνάζοντας το σώμα μας, χτίζουμε την «άμυνά» μας κατά κύριο λόγο, αλλά επίσης ότι ανεβαίνουμε ψυχικά και ψυχολογικά.


Κολοκοτρώνη 144, Πειραιάς, 5ος όροφος Τ: 2114150930 Μοb: 6974353006

Facebook: Fitness Element Instagram: fitness.element

www.fitnesselement.gr