Είναι αδιαμφησβήτητο πως κανένα εντυπωσιακό χτένισμα δεν είναι αρκετό για να κλέψει τις εντυπώσεις την λαμπερή αυτή μέρα του γάμου σου, εάν η βάση, δηλαδή τα μαλλιά σου, δεν είναι υγιή! Ας μη γελιόμαστε, το τελευταίο που θέλεις σαν μέλλουσα νύφη είναι ταλαιπωρημένα, αδύναμα και θαμπά μαλλιά.

Καθώς όμως η περιποίηση των μαλλιών απαιτεί συνέπεια και επαγγελματισμό, ζητήσαμε τις συμβουλές του ειδικού. Ο Μάνος Πολυχρονίδης, hair expert και manager του Chic Shock, μοιράζεται τις πολύτιμες γνώσεις του μαζί μας με συμβουλές που θα σε κάνουν στα σίγουρα να ξεχωρίσεις!

  • Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο – αν όχι τον σημαντικότερο- στην ποιότητα των μαλλιών. Κατανάλωσε φρούτα, λαχανικά, φυσικούς χυμούς και πιες μπόλικο νερό!

 

  • Λούσε τα μαλλιά σου με ένα απαλό σαμπουάν και μετά με ένα πιο εξειδικευμένο για τις ανάγκες της τρίχας, το οποίο θα προμηθευτείς από τον κομμωτή σου. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείς συχνές θεραπείες στο κομμωτήριό σου καθώς θα μείνεις έκπληκτη από τα αποτελέσματα.

 

  • Βάλε στο πρόγραμμά σου κούρεμα κάθε 2-3 μήνες για τουλάχιστον 1 – 2 cm. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρήσεις το μήκος και να φύγουν οι κατεστραμμένες άκρες.

  • Μην χτενίζεις πολλές φορές τα μαλλιά σου κι όταν το κάνεις να είσαι αρκετά προσεκτική. Όταν βγαίνεις από το μπάνιο και τα μαλλιά είναι πολύ βρεγμένα, καλό είναι να τα στεγνώσεις λίγο με την πετσέτα. Σαν πρώτη χτένα, είναι καλό να χρησιμοποιείς μία μια μεγάλη με αρκετά αραιά δόντια. Άρχισε με απαλές κινήσεις από τις άκρες για να μην σπάνε οι τρίχες.

 

  • Απέφυγε τη συχνή χρήση εργαλείων με υψηλή θερμότητα (πρέσες, ψαλίδια για μπούκλες κτλ.). Αν είναι απαραίτητο, να χρησιμοποιείς πάντα προϊόντα ενυδάτωσης, λείανσης και προστατευτικά από τη θερμότητα, σε μορφή λαδιού ή κρέμας πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου. Πριν χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε προϊόν, είναι καλό να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου.

 

  • Μη χρησιμοποιείς συχνά χημικά στα μαλλιά σου κι όταν το κάνεις να προτιμάς να γίνεται σε κομμωτήριο κι από έμπειρο κομμωτή. Μην πειραματίζεσαι μόνη στο σπίτι ή με τις φίλες σου, γιατί μιλάμε για χημικά κι όχι αστεία!

ΜAΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ιδιοκτήτης και manager του Chic Shock

Πλ. Σερφιώτου 11, Καλλίπολη, Πειραιάς, Τ: 210 4286555-6

Facebook: Chic Shock | Κομμωτήριο Πειραιά, Instagram: chicshock_piraeus_kallipoli