Γνωρίζατε ότι η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη; Ή να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να βελτιώσει την όψη της επιδερμίδας σας; Αν είστε εθισμένοι σε αυτή, αλλά δεν ξέρετε πως μπορείτε να την κόψετε, διαβάστε τα παρακάτω 4 τρικ!

Κόψτε τη ζάχαρη μια και καλή
Αν είστε εθισμένη σε αυτή, και θέλετε να την κόψετε, είναι προτιμότερο να το κάνετε μια και καλή! Αν σκέφτεστε να το κάνετε σταδιακά, θα σας συμβουλεύαμε να το αποφύγετε γιατί δεν θα φτάσετε ποτέ στο επιθυμητό αποτέλεσμα να την κόψετε τελείως! Είναι σαν ένας αλκοολικός να προσπαθεί να κόψει το αλκοόλ πίνοντας μικρότερες ποσότητες από αυτό!

Πολύ νερό και τροφές με καλά λιπαρά
Όταν το σώμα σας θα πάψει να λαμβάνει τη συνήθη ποσότητα ζάχαρης που είχε συνηθίσει, θα αρχίσει να αντιδρά. Η κακή διάθεση και η έλλειψη ενέργειας, ίσως είναι από τα πρώτα συμπτώματα. Αν θέλετε να αναπληρώσετε το κενό αυτό, πρέπει να καταναλώσετε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά. Εξίσου σημαντικό είναι να πίνετε πολύ νερό, το οποίο θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε την κούραση και τους πονοκεφάλους.
Για να αποφύγετε τις λιγούρες, καταναλώστε σνακ με φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, όπως το σέλινο και το αβοκάντο.

Γίνετε πιο δυνατοί από τις… λιγούρες σας!

Είναι βέβαιο ότι κόβοντας τη ζάχαρη, θα παλεύετε με τις σωματικές και συναισθηματικές παρενέργειες, το σώμα σας αντιδρά με έντονες λιγούρες.
Τι θα πρέπει να κάνετε; Μα φυσικά να το ξεγελάσετε, δίνοντας του νόστιμο φαγητό! Το γεγονός ότι θα σταματήσετε τη ζάχαρη, δεν σημαίνει ότι θα στερηθείτε την απόλαυση του γευστικού φαγητού. Για το λόγο αυτό, χρησιμοποιήστε συστατικά με έντονη γεύση και μπαχαρικά, όπως κρεμμύδι, σκόρδο, λεμόνι, πιπέρι. Πίνετε επίσης κρύο τσάι χωρίς ζάχαρη ή κρύο καφέ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι τα κρύα αφεψήματα αποτρέπουν τις λιγούρες.

Επανεντάξτε αργά αργά τη ζάχαρη στη διατροφή
Αφού θα έχει περάσει ένα ικανοποιητικό διάστημα από την αποχή σας με αυτήν, αργά αργά επανεντάξτε την στη διατροφή σας. μπορείτε να βάλετε μικρή ποσότητα τροφών με φυσικά σάκχαρα στη διατροφή σας, όπως οργανικό μέλι ή σιρόπι σφενδάμου. Η πρώτη αίσθηση μπορεί να σας φανεί περίεργη. Αυτό συμβαίνει επειδή η ζάχαρη μειώνει την ικανότητα να καταλαβαίνουμε τη γλυκύτητα και η σύντομη αποχή από τα γλυκά κάνει τις φυσικά γλυκές τροφές πιο ικανοποιητικές.
Προτιμήστε να καταναλώνετε τροφές με φυσικά σάκχαρα όπως δύο μερίδες φρούτων καθημερινά και γαλακτοκομικά χωρίς ζάχαρη, όπως το απλό γιαούρτι. Πολύ σύντομα ο οργανισμός σας θα προσαρμοστεί σε χαμηλότερες δόσεις ζάχαρης και θα είστε ευχαριστημένοι με τροφές που περιέχουν φυσικά σάκχαρα.