Υπάρχει μια καντίνα, στη συμβολή της 51ης οδού και της λεωφόρου Παρκ (51st & Park Avenue), άκρως ελληνική με το όνομα «Uncle Gussy’s» και Έλληνες ιδιοκτήτες!

Άνθρωποι που θέλουν να δοκιμάσουν τη “γεύση” της Ελλάδας σχηματίζουν ουρές ότι καιρό και αν έχει. Εκεί σε αυτή τη μικρή καντίνα, ζουν τι πάει να πει φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, σουβλάκια, κολοκυθοκεφτέδες και… άφθονο τζατζίκι!

Δυο αδέλφια, είναι οι ιδιοκτήτες της καντίνας, και έχουν βάλει σκοπό να ξεσηκώσουν την πόλη που δεν κοιμάται ποτέ με την ελληνική κουζίνα. Πέραν αυτού όμως, δίνουν και πληροφορίες για τα κάλη της χώρας μας σε εν δυνάμει τουρίστες!

Όπως πολλοί άλλοι Έλληνες μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, έτσι και ο θείος των αδελφών, θείος Κώστας, είχε στήσει το δικό του μικρό καρότσι, πουλώντας hot dog και πρέτσελ, από το 1971, στο ίδιο σημείο όπου σήμερα λειτουργεί η καντίνα, που πήρε το όνομά της απ’ αυτόν!

Η καντίνα «Uncle Gussy’s» πάντως δεν είναι η μοναδική ελληνική στη Νέα Υόρκη, και απ’ότι μαθαίνουμε, το ελληνικό street food είναι κάτι που φαίνεται ν’ αγαπούν πολύ οι Αμερικανοί!