ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (PRPVAMPIRE LIFT)

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία αποτελεί μια μέθοδο της αισθητικής Δερματολογίας η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών του προσώπου. Με τους αυξητικούς παράγοντες ο ιστός του δέρματος αναπλάθεται πιο γρήγορα. Εφαρμόζεται για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος, τις  ρυτίδες του προσώπου, τη σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, καθώς και την αντιμετώπιση άλλων αισθητικών προβλημάτων όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση και διαρκεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη παραδοσιακή μεσοθεραπεία μιας και τα αποτελέσματά της είναι εμφανή έως και 1 χρόνο μετά την θεραπεία. Για μακροχρόνια αποτελέσματα συνιστάται επανάληψη της εφαρμογής ανά 2-3 μήνες.

 

ΑΗΑ PEELING

Είναι γνωστό ότι τα οξέα φρούτων μειώνουν τις συνεκτικές δυνάμεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και έτσι ενεργοποιείται η φυσική διαδικασία κυτταρικής ανανέωσης. Η επιδερμίδα αποκτά απαλή υφή, λάμψη και υγιή όψη, ενώ γίνεται περισσότερο συμπαγής και ανθεκτική.Για καλύτερα αποτελέσματα πρέπει να γίνουν 3-4 επαναλήψεις.

Τα διαλύματα απολέπισης με γλυκολικό οξύ μόνα ή σε συνδυασμό με άλλες θεραπευτικές μεθόδους μπορούν να αποτελέσουν ιδεώδεις λύσεις σε πολλά δερματικά προβλήματα όπως η ακμή, το μέλασμα (πανάδες), οι ακτινικές υπερκερατώσεις, οι ρυτίδες, οι ηλιακές φακίδες κα

OxyGeneo™ ΑΠΟΛΕΠΙΖΕΙ, ΟΞΥΓΟΝΩΝΕΙ, ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ

Tο OxyGeneo™ είναι η one-stop περιποίηση προσώπου που απαλύνει τις λεπτές γραμμές, μειώνει την εμφάνιση των ρυτίδων, αναζωογονεί το θαμπό και άτονο δέρμα και προσφέρει ένα ορατά λαμπερό και υγιές δέρμα. Το OxyGeneo™ ενεργοποιεί το φυσικό μηχανισμό του οργανισμού και διοχετεύει οξυγόνο στην περιοχή θεραπείας. Ταυτόχρονα, απολεπίζει το δέρμα και δημιουργεί το βέλτιστο περιβάλλον για τη διοχέτευση και απορρόφηση πολύτιμων θρεπτικών ουσιών τόσο κατά τη διάρκεια της θεραπείας όσο και μετά.

Θα δείτε τα φυσικά πρώτα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα ωστόσο, συνιστάται να κάνετε μια ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών (4-6 ανάλογα με τη φυσική κατάσταση και τις ανάγκες του δέρματος).

 

BOTOX-DYSPORT

Είναι η πιο διαδεδομένη και αποτελεσματική αγωγή για τις ρυτίδες έκφρασης. Περιλαμβάνει μια σειρά από μικροσκοπικές εγχύσεις με BOTOX στην περιοχή του προσώπου από Ιατρό Δερματολόγο ή Πλαστικό Χειρουργό. Η συγκεκριμένη αγωγή είναι η Νο 1 θεραπεία σε όλο τον κόσμο μιας και συνδυάζει θεαματικά αποτελέσματα, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, αναστρέψιμο αποτέλεσμα, καμία παρενέργεια και χαμηλό κόστος σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα έρχονται σταδιακά, διαρκούν 4-6 μήνες ενώ η διαδικασία μόλις 10’. Οι μονάδες  του φαρμάκου που θα χρησιμοποιηθεί πρέπει να καθοριστεί από τον ιατρό, ο οποίος κρίνει και αποφασίζει τα ακριβή σημεία, στα οποία θα γίνει η θεραπεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Συνήθως, δε χρησιμοποιείται κανένα αναισθητικό μιας και ο πόνος είναι ανεπαίσθητος, ενώ σε περίπτωση ενόχλησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα.

 

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ είναι δομικό συστατικό του δέρματος που φυσιολογικά υπάρχει σε όλους μας, αλλά η παρουσία του μειώνεται με την πάροδο των ετών.Το υλικό αυτό ενίεται αμέσως κάτω από το δέρμα με λεπτότατες βελόνες και η όλη διαδικασία δεν πονά σχεδόν καθόλου (με τη χρήση τοπικής αναισθητικής κρέμας). Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί αρκετούς μήνες (6 έως 9).

Πρόκειται για υλικά, τα οποία ενίονται εντός του δέρματος με σκοπό να βελτιώσουν τις λεπτές ή τις βαθιές ρυτίδες, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τα ζυγωματικά, τον όγκο των χειλιών, τις ατροφίες ή την εμφάνιση των ουλών, τις λεπτές ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Η θεραπεία στοχεύει στην εξαφάνιση των ρυτίδων της επιφάνειας του δέρματος, γεμίζοντας την πτύχωση κάτω από αυτές. Εμφανίζει άμεσα αποτελέσματα και η εφαρμογή της γίνεται εύκολα μέσα σε 30 λεπτά. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με τον γιατρό τι ακριβώς μπορείτε να περιμένετε μετά από κάθε εμφύτευση, όπως επίσης να καθορίσετε σε ποιες περιοχές του προσώπου σας μπορεί να εφαρμοστεί.


 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ MD

Ειδικός Δερματολόγος Αφροδισιολόγος

Μέλος της Αμερικάνικης (AAD) και Ευρωπαικής (EADV) Ακαδημίας Δερματολογίας Αφροδισιολογίας και της Αμερικανικής Εταιρείας Δερματοχειρουργικής (ASDS)

 

www.drkalogeropoulos.com

www.dermaestheticlinic.com