Ο Ιδρυτής της COCO-MAT, Πωλ Ευμορφίδης, ο άνθρωπος που δημιούργησε μια ολόκληρη εταιρεία με παρουσία σε 22 χώρες ξεκινά τις… ορθοπεταλιές με προορισμό το Έβερεστ!

Σύμφωνα με όσα ακούγονται γι’αυτόν δεν αποτελεί το πρότυπο του κλασσικού επιχειρηματία. Δεν θα τον δείτε με κοστούμι, ούτε να οδηγεί κάποιο πανάκριβο αυτοκίνητο, για την ακρίβεια δεν έχει αυτοκίνητο παρά μόνο το ξύλινο ποδήλατο του που ο ίδιος κατασκευάζει στο χωρίς καμινάδες εργοστάσιο της COCO-MAT.bike, που βρίσκεται στη Λυκόβρυση Αττικής. Επίσης είναι και ο άνθρωπος χωρίς κινητό καθώς δεν έχει ούτε από αυτό! Ο Πωλ Ευμορφίδης είναι μια κατηγορία μόνος του και για όσους τον ξέρουν δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως στα 61 του χρόνια αποφάσισε να ξεκινήσει το μεγαλύτερο σε διάρκεια, αλλά και σημασία ταξίδι της ζωής του, με «συνοδοιπόρο» το WWF Ελλάς και με κεντρικό σύνθημα “Move for Nature: Challenge yourself- Save your planet”, με στόχο την αφύπνιση των πολιτών γύρω από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, αλλά και τη συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του έργου του WWF Ελλάς.

Ο Πωλ Ευμορφίδης θα διανύσει με ένα ξύλινο ποδήλατο μια απόσταση 7.500 χιλιομέτρων, ξεκινώντας από την Αθήνα. Μέσα σε 3 μήνες, θα διασχίσει συνολικά 8 διαφορετικές χώρες, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, απ’ όπου και θα ξεκινήσει για να ανέβει την υψηλότερη κορυφή του κόσμου, το Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.848 μέτρων. Στην καρδιά αυτού του ταξιδιού-άθλου κι αυτό που κινητοποιεί τον ίδιο τον Πωλ Ευμορφίδη, είναι ο πλανήτης μας και η ζωή πάνω σε αυτόν που απειλείται εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Σε συνέντευξη του στην Athens Voice, ο ίδιος δήλωσε:

«Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος αλλά δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, καθώς ο δρόμος που επιλέγω συνήθως δεν είναι ο συντομότερος αλλά είναι αυτός που κάνει το ταξίδι όντως να μετράει. Στις 8 Ιανουαρίου ξεκινάω με το ποδήλατό μου ένα μεγάλο ταξίδι που θα διαρκέσει 6 μήνες. Ένα ριψοπκίνδυνο ταξίδι από την Αθήνα ως το Έβερεστ, για να στείλω το μήνυμα της σωτηρίας του πλανήτη. Το πάθος μου για τη φύση θα είναι το μοναδικό μου «καύσιμο» στην παράτολμη διαδρομή των 7.500 χιλιομέτρων, μέσω Τουρκίας, Γεωργίας, Αζερμπαϊτζάν και Ιράν, με στόχο να βρεθώ στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Από εκεί, θα συνεχίσω να ποδηλατώ, με τελικό προορισμό το Νεπάλ, όπου θα ξεκινήσω την ανάβασή μου στην κορυφή του κόσμου, στα 8.848 μέτρα, στο όρος Έβερεστ!»

Το WWF, εδώ και 28 χρόνια, μάχεται καθημερινά για να διατηρήσει τη ζωή στην Ελλάδα. Δίνει μάχη για να επουλωθούν οι πληγές των δασών μας και να αποτραπούν άλλες καταστροφικές δασικές πυρκαγιές στο μέλλον, για να μείνουν υγιείς και γεμάτες ζωή οι θάλασσές μας, για να προστατευθούν τα μοναδικά θαλάσσια είδη που κολυμπούν στα νερά της χώρας μας,  για να μη γεμίσουν τα ελληνικά πελάγη με πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου, αλλά και για να αναχαιτιστεί η κλιματική κρίση, με μοναδικό όραμα ένα μέλλον καθαρό και βιώσιμο, όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά.